TENIS: Cehul Ivo Minar, suspendat 8 luni pentru dopaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenismanul ceh Ivo Minar a fost suspendat pentru o perioadă de opt luni de către Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), după ce a fost depistat pozitiv la un stimulent (metilhexanamină), cu ocazia unui control antidoping efectuat în timpul meciului cu Argentina, din sferturile de finală ale Cupei Davis, informează agenţia EFE.

Întâlnirea Cehia - Argentina a avut loc în luna iulie, la Ostrava, şi a fost câştigată de cehi cu scorul de 3-2.

Minar, 25 ani, numărul 73 mondial, l-a înlocuit pe Radek Stepanek (accidentat) în partida cu Juan Martin Del Potro, câştigată de argentinian în trei seturi, cu 6-1, 6-3, 6-3.

Jucătorul ceh a precizat că nu a fost conştient că a utilizat o substanţă interzisă, aflată în conţinutul unui produs pentru arderea grăsimii corporale. ITF a admis explicaţiile sale, însă a considerat că este responsabilitatea fiecărui jucător de a evita consumul accidental de substanţe interzise.

Ivo Minar va putea reveni pe terenurile de tenis începând cu data de 10 martie 2010, astfel că va rata finala ediţiei din acest an a Cupei Davis, dintre Spania şi Cehia, programată în perioada 4-6 decembrie la Barcelona.