Twitter ia măsuri împotriva impostorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Twitter ia măsuri împotriva impostorilor

Twitter, celebrul site de microblogging, este nevoit să ia măsuri împotriva impostorilor care deschid conturi false, în numele unor celebrităţi.

După ce a dezlănţuit, în 2006, pasiunea pen­­tru comunicarea instantaee, Twitter se „laudă“ la ora actuală nu doar cu şase milioane de utilizatori, ci şi cu probleme de credibilitate. Mai multe celebrităţi trag site-ul la răspundere, pentru daune aduse de falsele conturi de utilizator.

Una din victime, antrenorul echipei naţionale de baseball a SUA, Tony La Russa, a iniţiat o acţiune în instanţă, pentru că i s-au atribuit comentarii jignitoare la adresa mai multor jucători. Şi actorul scoţian Ewan McGregor vrea „răzbunare“, după ce 20.000 de persoane s-au delectat cu informaţii picante despre viaţa lui privată.

Victime ilustre

Printre ceilalţi iluştri „beneficiari“ de conturi false figurează eterna victimă a Internetului, Britney Spears sau producătorul Phil Spector (închis pentru omucidere), ale cărui postări despre amiciţia cu un gândac pe nume Wilson au stârnit delir peste ocean.

Impostura pe Twitter nu i-a ocolit nici pe Dalai Lama, pe fostul preşedinte al SUA, George W. Bush sau pe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, al cărei alter ego suspină într-una dintre postări: „Toată agitaţia asta în legătură cu «Twilight» ne-a produs deranj: eroul romantic, cam palid şi cam colţat, ne aminteşte de Familia Regală“.