O antologie SF semnată de George R.R. Martin va fi adaptată pentru televiziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Wild Cards“, o antologie SF scrisă de romancierul american George R.R. Martin, creatorul seriei „Game of Thrones“, va fi adaptată pentru televiziune de Universal Cable Productions.

Scriitorul american a dezvăluit pentru Live Journal, weekendul trecut, că Universal Cable Productions, o companie deţinută de grupul NBC Universal, a achiziţionat drepturile de ecranizare a antologiei sale „Wild Cards“, scrie publicaţia „The Hollywood Reporter“, citată de News.ro.

„Producţia va începe imediat pentru ceea ce sperăm să devină primul serial dintr-un şir mai lung de producţii TV care se vor întrepătrunde“, a declarat celebrul scriitor. George R. R. Martin descrie seria sa „Wild Cards“ în felul următor: „Universul din «Wild Cards» s-a desprins de universul nostru pe 15 septembrie 1946, când un virus extraterestru a fost eliberat în aer, deasupra Manhattanului, şi s-a răspândit pe întreg Pământul. Dintre cei infectaţi, 90% mor în chinuri groaznice, 9% îşi pierd minţile şi sunt transformaţi în bufoni, iar cei care alcătuiesc fericitul procent de 1% sunt binecuvântaţi cu puteri extraordinare şi imprevizibile, devenind lideri. Lumea nu va mai fi niciodată la fel.“

Primul volum din această serie de romane SF a fost publicat în 1986 şi a fost finalist al prestigiosului Hugo Award, un trofeu literar care recompensează publicaţiile ştiinţifico-fantastice. 22 de volume au fost publicate de George R. R. Martin de-a lungul anilor în această antologie SF, iar cel de-al 23-lea va fi lansat în această lună, alte trei volume fiind în pregătire. Cărţile din seria „Wild Cards“ au fost publicate în multe ţări şi au generat numeroase produse derivate - reviste de benzi desenate, romane grafice, jocuri de tip role-play.

George R. R. Martin a confirmat, de asemenea, că nu se va implica în ecranizarea seriei „Wild Cards“, deoarece a semnat un contract de exclusivitate cu postul HBO, care adaptează romanele sale din seria „Game of Thrones“.

„Wild Cards“ marchează cel mai recent proiect de televiziune pentru George R.R. Martin. El a început deja să dezvolte serialul „Captain Cosmos“ în colaborare cu HBO şi o adaptare a romanului său cu vârcolaci „The Skin Trade“ în colaborare cu Cinemax.

În ultimii ani, „Game of Thrones“ a devenit un veritabil fenomen social. Franciza conţine deocamdată cinci cărţi şi şase sezoane dintr-un serial HBO - ultimele două sezoane urmând să fie lansate în 2017 şi 2018. 

Seria literară „A Song of Ice and Fire/Cântec de gheaţă şi foc“ a început în 1996 cu volumul „Game of Thrones/Urzeala tronurilor“. A continuat cu volumul „A Clash of Kings/ Încleştarea regilor“, în 1998, apoi al treilea volum, „A Storm of Swords/Iureşul săbiilor“, a fost publicat în 2000. Volumul „A Feast For Crows/Festinul ciorilor“ a fost publicat în 2005, iar cel mai recent volum dintre cele publicate deocamdată, „A Dance With Dragons/Dansul dragonilor“, a apărut în librării în anul 2011. Recent, George R.R. Martin şi-a informat cititorii că încă nu a terminat de scris cel de-al şaselea volum din serie, „The Winds of Winter“. Cărţile din seria „Cântec de gheaţă şi foc“ s-au vândut în peste 60 de milioane de copii pe plan mondial şi au fost traduse în 45 de limbi.

La rândul lui, serialul, care dezvăluie intrigile, conspiraţiile şi lupta pentru putere asupra tărâmului mitic Westeros, dusă de câteva familii nobile medievale, s-a bucurat de un succes nebun. Serialul, care a avut premiera în 2011, are în distribuţie actori precum Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Snow) şi Maisie Williams (Arya Stark). „Urzeala tronurilor“ a câştigat rapid fani datorită personajelor complexe, intrigilor, plăcerea morbidă a lui Martin de a-şi ucide personajele într-o manieră grotească şi scenelor controversate. Iar atunci când nu apar în episoade cu lupte sângeroase şi când nu „ţes“ noi urzeli, protagoniştii fac sex - sălbatic, incestuos, cu prostituate - iar legăturile homosexuale şi orgiile nu lipsesc.