Reprezentantul Suediei la Eurovision 2017 îl critică pe Sobral după declaraţiile acuzatoare de după victorie: „Discursul tău, sub nivelul unui adevărat câştigător“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robin Bengtsson, reprezentantul Suediei la Eurovision 2017, a criticat discursul portughezului Salvador Sobral, câştigătorul concursului muzical, spunând că în industrie e loc pentru orice gen de muzică, chiar şi pentru cea de tip „fast food“ pe care el nu o apreciază.

Criticile la adresa câştigătorului continuă 

Mai multe voci susţin că un rol important în victoria portughezului Salvador Sobral l-au jucat şi zvonurile privind starea precară de sănătate a acestuia, care, susţin unii, a impresionat publicul şi juriile şi i-au motivat să-l voteze. Presa din Germania a scris că artistul în vârstă de 27 de ani ar avea nevoie de un transplant de inimă şi că acesta a fost şi principalul motiv pentru care nu a putut veni la Kiev pentru repetiţiile tehnice. Totuşi, agentul artistului a negat vehement informaţiile apărute în presă, precizând că în realitate Sobral a fost nevoit să facă o operaţie de hernie.

„Zvonurile privind problemele cardiace sunt complet false. Se simte foarte bine după operaţia de hernie, se recuperează. Participarea la Eurovision nu reprezintă un risc şi nici cariera lui nu este în primejdie. Aproape toate concertele lui Salvador sunt sold-out“, a explicat reprezentanta artistului, citată de wiwibloggs. 

Reprezentantul Suediei l-a pus pe portughez la zid 

Mai mult, Robin Bengtsson, reprezentantul Suediei la Eurovision, l-a criticat pe portughez după ce acesta din urmă a declarat că „trăim într-o lume a muzicii de unică folosinţă, o muzică de tip fast food, fără substanţă“. „Muzica nu înseamnă artificii, muzica înseamnă sentiment, aşa că haideţi să facem muzică, haideţi să readucem muzica adevărată în lumina reflectoarelor, pentru că asta este tot ce contează“, a mai zis el.

De altfel, la conferinţa de presă susţinută după finală, câştigătorul Eurovision 2017 a insistat asupra faptului că îşi doreşte să existe mai multă muzică de calitate: „Nu am scris niciodată o piesă pentru a fi difuzată la posturile de radio. După acest festival şi după ce am cântat această piesă minunată, cred că oamenii au ajuns să mă cunoască mai bine şi pentru acest lucru sunt fericit. Sper ca victoria mea să producă o schimbare nu doar în ceea ce priveşte concursul Eurovision, ci şi în muzica pop. Dacă voi reuşi să schimb ceva în muzica pop din lume, pentru că oamenii ascultă doar piesele care sunt difuzate de radiouri, voi fi mai mult decât fericit.“

Declaraţiile portughezului se pare că au ţintit şi genul piesei cu care Suedia a concurat. „Cred că discursul tău de după câştigarea Eurovision 2017 a fost sub nivelul unui adevărat câştigător. Muzica pop «fast food» poate să fie cel mai bun lucru din lume, la momentul şi la timpul potrivite, la fel ca un cântec frumos ca al tău. E loc pentru toată lumea“, a comentat Robin Bengtsson pe contul de Instagram. Iniţial, Bengtsson a declarat că piesa „Amar Pelos Dois“, a portughezului, este una pe placul lui şi că felul în care este cântată este foarte bun, arată wiwibloggs

Salvador Sobral a reuşit să impresioneze atât publicul, cât şi juriile de specialitate cu interpretarea în limba natală a baladei jazz „Amar Pelos Dois“. Cântăreţul în vârstă de 27 de ani a fost desemnat câştigătorul Eurovision 2017 cu un total de 758 de puncte. Portugalia a participat în finala Eurovision Song Contest de 49 de ori de la debutul competiţiei, din 1964, ratând de cinci ori calificarea în ultimul act. Mai mult, a fost ţara cu cele mai multe participări şi nicio victorie, dar acest record a fost spulberat de Salvador Sobral în finala Eurovision 2017.

Ilinca Băcilă (18 ani) şi Alex Florea (25 de ani) au reprezentat România în finala Eurovision 2017 cu melodia „Yodel It!“ şi s-au clasat pe cea mai bună poziţie din ultimii şapte ani (locul 7), primind 282 de puncte din partea juriilor de specialitate şi a telespectatorilor din toate statele înscrise anul acesta în concurs.