ROEXIT. Cum se manifestă în România discursul anti-UE „Puteţi să vă băgaţi păcaleala aia de MCV şi de Schengen undeva”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul ofiţer SRI Daniel Dragmor a fost invitat în trecut inclusiv la Comisia SRI din Parlament unde a vorbit de persoanele care au legături cu Serviciul. FOTO Inquam Photos

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a lansat, pe Facebook, un manifest anti-UE, sub titlul „Roexit”, prezentând zece motive pentru care, în opinia lui, România ar trebui să părăsească Uniunea Europeană. De asemenea, mesaje împotriva Uniunii au fost lansate şi de Liviu Dragnea şi Marian Munteanu.

UPDATE: Partidul lui Cioloş, reacţie la ROEXIT: PSD trebuie oprit din încercarea sa disperată de a scoate România din UE. Să nu lăsăm ţara pradă unor ticăloşi:

Mişcarea România Împreună (RO+), formaţiune condusă de Dacian Cioloş, cere partidelor din coaliţia guvernamentală şi Guvernului României să înceteze imediat orice acţiune politică sau de propagandă care poate duce la scoaterea României din Uniunea Europeană.

***

Mesajul lansat de Daniel Dragomir pare similar cu cel promovat de unii social-democraţi care au o retorică anti-UE şi anti-NATO, aceştia fiind, de altfel, des preluaţi de propaganda rusă. 

„Nu credeti ca ne-ati furat destul ca sa ne mai dati si lectii? Cateva comentarii la cald dupa “dezbaterea” de la Strasbourg:

1. Puteti sa va bagati pacaleala aia de MCV si de Schengen undeva.

2. Romanii decid singuri ce politica duce Romania ca stat suveran.

3. Nu vom da niciodata portul Constanta olandezilor. Ghinion.

4. Multinationalele voastre trebuie sa plateasca taxe in Romania si sa nu mai scoata profiturile toate afara.

5. Daca drepturile si libertatile romanilor sunt un moft pentru Bruxelles, atunci UE nu mai reprezinta nimic pentru noi. Pe Kovesi si pe Coldea de ce i-ati refuzat la Bruxelles cand li s-a dat o iesire? De buni ce erau? Sunt mai buni ca slugi aici?

6. Jandarmii nostri sunt mai buni decat jandarmii vostri, doar ca sunt mai prost platiti si le face statul paralel dosare la ordin.

7. Este dreptul romanilor sa aleaga ce scrie in Constitutie despre familie. Cum noi nu v-am dat lectii cand ati permis toate prostiile la voi, putina decenta nu ar strica. Va vede bunul Dumnezeu.

8. Atata timp cat vad doar firme olandeze, italiene, franceze, germane ca iau toate licitatiile si au cumparat tot in Romania, iar pe noi ne injurati ca suntem corupti, UE e doar o poveste pentru creduli. Mai ales cand voi faceti intelegeri secrete cu Rusia si va luati gaz ieftin ca sa ne pacaliti pe noi.

9. Platim ca tara la UE taxe mai mult decat incasam de la UE ca “fonduri europene”.

10. Terenurile noastre sunt bune, resursele noastre sunt bune, banii nostri sunt buni, romanii pe care ii exploatati afara va sunt de folos, noi insa va cam deranjam. Am platit miliarde la EADS ca sa ne spuneti ca nu avem voie in Schengen? Ghinion.

A cam venit vremea sa ne gandim serios la ce este bine si pentru Romania. 

Ca pentru salariile si beneficiile domnului Timmermans ne-am cam umilit destul.

Nu credeti ca ne-ati furat destul ca sa ne mai dati si lectii?“, scrie Daniel Dragomir. 

Dragomir a fost condamnat în primă instanţă pentru fals în înscrisuri şi este cercetat penal în dosarul „Black Cube”. 

De aseemenea, mesaje anti-UE au fost lansate şi de politicieni în spaţiul public. De exemplu, Marian Munteanu, cel care a fost în cursă pentru a fi candidatul PNL la Primăria Capitalei în 2016, a criticat dur UE, luni seară, la Antena3 şi într-o postare pe Facebook, şi a subliniat că referendumul din 6-7 octombrie e o declaraţie de independenţă faţă de Bruxelles. 

„Referendumul este o declaraţie de independenţă, un act de demnitate naţională. Prin acest referendum, liber şi democratic, arătăm lumii că Ţara noastră îşi păstrează suveranitatea şi verticalitatea. Pe baza sa vom crea condiţiile ca, în viitor, România să redevină o ţară în întregime stăpână pe resursele sale şi pe viitorul său“, a afirmat Munteanu.  

La rândul său, Liviu Dragnea a atacat UE, dar prin susţinerea ideii că Bruxelles-ul nu poate dicta românilor ce să facă la referendum „Nu cred că domnul prim-vicepreşedinte Timmermans poate să spună poporului român cum trebuie să voteze la acest referendum. Chiar nu cred că nimeni din spaţiul Uniunii Europene poate spune poporului român cum să definească în Constituţie căsătoria", a afirmat Dragnea.