Nicușor Dan, despre un posibil dialog cu Elena Lasconi: „Trebuie să existe disponibilitate reciprocă. Eu nu am încercat”
0Nicușor Dan, candidat la alegerile prezidențiale din mai, a afirmat joi că este „disponibil” să poarte un dialog cu Elena Lasconi, contracandidata sa la alegeri, dar că „trebuie să existe o disponibilitate reciprocă”. De asemenea, a anunțat că vineri își va lansa programul pentru alegeri.
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, candidat la alegerile prezidenţiale, spune că este „disponibil” pentru un dialog cu contracandidata sa Elena Lasconi, dar că „trebuie să existe o disponibilitate reciprocă”.
Pe de altă parte, el admite că nu a încercat să iniţieze un astfel de dialog cu preşedinta USR.
„Nu am discutat. Eu sunt oricând disponibil pentru un astfel de dialog, dar trebuie să existe o disponibilitate reciprocă. (...) Eu nu am încercat (să iniţiez acest dialog, n.r.)", a spus el, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Primăriei Municipiului București.
În ceea ce priveşte susţinerea pe care i-o acordă unii membri USR, el a opinat că „nicio autoritate a statului” nu poate împiedica un cetăţean să se manifeste politic.
Joi, Curtea de Apel București respinge contestația USR la decizia Biroului Electoral Central care interzice partidului să facă campanie pentru Nicușor Dan. Contestația USR a fost anulată de instanță pentru că nu e depusă de președinta partidului, Elena Lasconi.
Primarul a mai anunțat că „foarte curând”, poate chiar vineri, îşi va lansa programul pentru alegerile prezidenţiale.
Programul său se va axa asupra asupra aspectelor economice, de fiscalitate şi cele din domeniul energiei, însă include și o viziune ecomică pentru România, aceea că țara noastră trebuie să se concentreze pentru a fi competitivă la nivel global.
„Pe partea fiscală, colectarea taxelor e strâns legată de marea evaziune. Şi marea evaziune e strâns legată de fenomenul de corupţie, pentru care preşedintele are atribuţiuni. Pe de altă parte, în ceea ce priveşte viziunea, România nu are o viziune de dezvoltare economică; unde va duce statul român instrumentele sale de susţinere a activităţii economice, planificat cu termene şi bugete. Nu există aşa ceva. În această situaţie de absenţă este rolul preşedintelui să adune specialiştii”, a explicat Nicuşor Dan.
El a estimat că, dintre numele vehiculate pentru postul de premier, aplicarea obiectivelor din programul său ar putea fi realizată cel mai bine de Ilie Bolojan.
„Fără discuţie, domnul Bolojan... Fără ca aceasta să fie o promisiune. În orice caz, cred că e clar pentru toată lumea că o prelungire a guvernării Ciolacu nu înseamnă altceva decât o prelungire a semi-agoniei economice pe care România o trece”, a spus Nicuşor Dan.