Ministrul Marcel Boloș, despre PNRR și măsurile Guvernului Ciucă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a vorbit, la Adevărul Live, despre atingerea obiectivelor din PNRR, stadiul absorbției fondurilor europene, dar și măsurile liberale și sociale ale Guvernului. 

Ministrul Boloș a vorbit despre ultimele evoluții privind PNRR-ul GRAFICĂ Sorin Vintzeanu
Ministrul Boloș a vorbit despre ultimele evoluții privind PNRR-ul GRAFICĂ Sorin Vintzeanu

Guvernul așteaptă ca până cel târziu la începutul lunii octombrie să vină banii aferenți îndeplinirii primelor obiective din PNRR, fiind vorba de 2,6 miliarde euro. Apoi, imediat va fi depusă o nouă cerere de plată, de 3 miliarde de euro.

Până pe 21 septembrie ar trebui să fie gata țintele și jaloanele din trimestrul 3 al acestui an, fiind 24 de obiective. Urmează ca în perioada octombrie-decembrie, Guvernul să aibă cel mai greu test de până acum, adică îndeplinirea a nu mai puțin de 54 de ținte și jaloane. „Cartoful fierbinte”, reforma pensiilor speciale, adică aducerea lor cât mai aproape de principiul contributivității. 

Ministrul Boloș a vorbit și de nevoia de nevoia întăririi MIPE cu persoane cu experiență în domeniul fondurilor europene, iar din acest motiv are pe circuit ministerial o ordonanță care ar permite preluarea unor angajați de la Ministerul Dezvoltării, dacă nu va exista opoziție la nivelul Cabinetului Ciucă.

Adevărul Live



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite