Scrisoarea lui Charles Darwin ne arată ce credea cu adevărat despre Biblie şi Iisus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ai auzit de teoria evoluţionistă, ştii că autorul este omul de ştiinţă Charles Darwin pe care Biserica nu l-a plăcut pentru că prin teoria sa creaţia divină trecea în plan secund. Acum, o scrisoare pe care o dorea secretă ne arată ce părere avea despre Biblie şi Iisus Hristos.

În ultimii ani, discursul şi dezbaterea despre educaţia şcolii româneşti au fost acaparate de rivalitatea între creaţionişti şi darwinişti (cunoscuţi şi drept evoluţionişti). Cei dintâi susţin că Dumnezeu a creat tot ceea ce avem pe Pământ, cei din urmă susţin că am evoluat din animale. Ei bine, nici Charles Darwin (dacă nu era evident) n-a avut o relaţie prea bună cu religia, Biblia sau cu credinţa în zeităţile creştine. 

O scrisoare în care Charles Darwin afirmă că nu crede în Biblie şi nici în Iisus Hristos va fi scoasă la licitaţie pe 21 septembrie la New York. Preţul de la care porneşte licitaţia va fi fixat între 70 şi 90.000 de dolari, iar documentul este datat 24 noiembrie 1880, informează Playtech.

Darwin a scris această scrisoare drept răspuns pentru avocatul Francis McDermott, care l-a întrebat dacă crede în Noul Testament, promiţându-i că nu va face public răspunsul său. "Regret să te informez că nu cred în Biblie ca revelaţie divină şi prin urmare nici în Iisus Hristos ca fiu al lui Dumnezeu”, i-a răspuns Darwin. Naturalistul a fost mereu reticent să-şi expună public părerea despre religie, dar poate tocmai încrederea că răspunsul nu apare în timpul vieţii lui l-a făcut să fie sincer.

Scrisoarea adresată lui McDermott a fost făcută publică la un secol după ce a fost trimisă de Darwin. Documentul cu antetul personal al naturalistului şi semnat “Ch. Darwin” este cel mai important dintr-un lot de 78 de piese care va fi licitat de casa Bonhams la 21 septembrie. 

image

În acelaşi lot mai sunt hărţi vechi, sextanţi şi ceasuri solare, dar şi piese mai noi, precum o maşină de cifrare Enigma construită de Germania în 1930, cu preţul de pornire între 160.000 şi 180.000 de dolari, sau o placă de bază a computerului Apple I din 1976, la preţul estimativ de 300.000 - 500.000 de dolari. Cât despre Charles Darwin, opera sa de căpătâi este "Originea speciilor" publicată în 1859. Prin aceasta a apărut şi teoria darwinistă care presupune că speciile se transformă treptat unele în altele prin interacţiunea următorilor factori: variabilitatea, ereditatea, suprapopulaţia, lupta pentru existenţă şi selecţia naturală.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite