Imagini de la Eclipsa de Soare 2015
0Eclipsa de Soare de vineri a putut fi observată de pasionaţii de fenomene astronomice atât „de acasă” şi din locuri special amenajate, însă numai cu echipament special, cât şi pe internet.
Maximul eclipsei s-a putut vedea în Insulele Feroe (nordul Oceanului Atlantic), la ora 11.45 (ora României), cu o durată de 2 minute şi 47 de secunde. Locuitorii din nordul Marii Britanii au văzut o eclipsă de 90%, la fel şi în nordul Norvegiei.
Acoperirea Soarelui de către Lună a variat în funcţie de locul de unde observăm. În sudul României, acoperirea a fost mai mică, în timp ce la Satu Mare procentul de acoperire a Soarelui a fost mai mare. Dacă la Bucureşti vizibilitatea a fost redusă şi din cauza norilor şi a ploii, în alte zone ale României eclipsa de Soare a putut fi observată mai bine. La Timişoara, peste o mie de persoane, majoritatea elevi de la şcolile, au urmărit eclipsa de soare la Observatorul Astronomic din oraş, fie cu ajutorul aparaturii, fie cu ochelari speciali pentru eclipsă ori prin cioburi de sticlă afumate, folii de staniol sau CD-uri.
Imagini de la Eclipsa de Soare 2015
Imagine de la eclipsa de Soare 2015: Piaţa Sfântul Petru, Vatican FOTO AP
Imagine de la eclipsa de Soare 2015: Skopje, Macedonia FOTO AP
Imagine de la eclipsa de Soare 2015: Barcelona, Spania FOTO AP
Imagine de la eclipsa de Soare 2015: Moscova, Rusia FOTO AP
Imagine de la eclipsa de Soare 2015: Moscova Rusia FOTO AP
Imagine de la eclipsa de Soare 2015: Sankt Petersburg, Rusia FOTO AP
Imagine de la eclipsa de Soare 2015: Sarajevo Bosnia FOTO AP
Eclipsa de Soare a avut loc vineri. Dacă la Bucureşti a fost puţin vizibilă din cauza ploii, în alte părţi ale României acoperirea parţială a Soarelui a putut fi admirată. Eclipsa Totală a avut loc însă cel mai bine în Insulele Feroe, unde mii de pasionaţi s-au adunat.
Eclipsa parţială de Soare, „Super Luna“ şi echinocţiul de primăvară sunt cele trei evenimente astronomice care au loc în acest weekend. Fenomenul rar, întâlnit de doar patru ori în decursul unui mileniu, ne va influenţa starea fizică şi emoţională, afirmă specialiştii în astrologie.
Prima zi a primăverii, 20 martie 2015, şi eclipsa de Soare vizibilă în România
Prima zi a primăverii 2015 este sărbătorită pe 20 martie, Google marcând momentul printr-un Doodle. Această dată este considerată prima zi a primăverii astronomice, căci azi are loc echinocţiul (ziua este egală cu noaptea). Totodată, prima zi a primăverii 2015 coincide cu eclipsa parţială de Soare, vizibilă şi în România.