Facebook și Twitter ne cresc fricile ascunse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj recent a relevat faptul că mai mult de jumătate dintre oameni consideră că rețelele sociale le-au modificat comportamentul. Dintre aceștia, peste 50% au spus că schimbarea a fost în rău. Cei mai mulți spun că impactul negativ vine pe fondul comparării reușitelor lor cu cele ale prietenilor.

În urma cercetării, două treimi dintre respondenți au zis că le e greu să se relaxeze sau să adoarmă după ce au petrecut un anumit timp pe site-urile de socializare. Mai mult, un sfert dintre ei au avut probleme în relații sau la locul de muncă în urma unor confruntări online, informează “The Daily Telegraph”. Un total de 298 de oameni au fost chestionați de Salford Business School din cadrul Universității din Salford pentru Anxiety UK.

Cercetarea a mai relevat și dependența față de Internet, 55% dintre utilizatori declarând că devin îngrijorați atunci când nu își verifică profilul de Facebook sau conturile de e-mail. Mai mult de 60% au spus că singurul mod în care iau pauză e când își închid complet dispozitivele electronice, iar dintre aceștia, unul din trei face acest lucru de câteva ori pe zi.

“Dacă ești predispus anxietății se pare că presiunea venită odată cu utilizarea tehnologiei acționează ca un amplificator, iar oamenii se simt mai nesiguri și mai neajutorați”, a afirmat directorul Anxiety UK, Nicky Lidbetter. Ea a mai declarat că este surprinzător numărul mare de oameni care nu pot să ia o pauză de la folosirea telefoanelor sau calculatoarele doar prin ignorarea acestora, ci trebuie să le închidă.

Un studiu internațional, desfășurat anul trecut, a arătat că oamenii dezvoltă aceeași dependență față de Internet și dispozitive electronice ca cea față de droguri și fumat. Cercetătorii au cerut voluntarilor de la 12 universități să renunțe la calculatoare, telefoane, televizoare sau radiouri timp de 24 de ore. Ei au observat că participanții au dezvoltat aceleași simptome ca ale fumătorilor sau dependenților de droguri care încearcă să renunțe. Mai mult, peste 50% dintre cei implicați în studiu n-au rezistat toate cele 24 de ore fără să aibă acces la Internet.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite