Cum a ajuns o companie a Internetului să câştige din vânzarea produselor fizice peste un milion de dolari în doar o lună
0Ai auzit de Evernote? Este o companie care a pornit de la o aplicaţie de luat notiţe sincronizate online. Apoi, a vândut abonamente pentru aplicaţie - disponibilă pe marile platforme şi pe web -, iar mai nou raportează venituri foarte mari din mediul real, departe de Internet. Cum a reuşit asta?
Evernote e o companie creată cu ajutorul Internetului, este una care se identifică perfect cu noul val şi care a fost lăudată pentru produsele sale. Mai nou, nu mai este doar furnizoarea unei aplicaţii de luate notiţe, şi-a mărit gama software, dar are şi piaţă cu produse fizice. Vrei un scanner Evernote? Există. Vrei un rucsac? Se găseşte şi aşa ceva. În doar o lună, Evernote Market a adus un milion de euro în venituri, notează TechCrunch.
Phil Libin, directorul Evernote, susţine că în 16 luni a ajuns la venituri de un milion de euro mulţumită Evernote şi modelului său freemium. În doar cinci luni, Evernote Business a ajuns la aceeaşi cotă. Şi acum, Market stabileşte un nou record. În piaţa Evernote se găsesc post-it-uri, agende cu copertă de piele, scannere şi rucsacuri potrivite pentru casca de biciclist sau simple, pentru laptop şi alte lucruri. Toate sunt marcate Evernote şi create cu un design aparte.
Cele mai vândute sunt scannerele Scansnap şi stylusuri Jot Script. Primul costă aproape 500 de dolari şi scanează foi. Apoi le taie, le întoarce şi le transpune în text digital. Şi asta automat, conectat la PC cu Windows sau Mac OS. Stylus-ul costă 75 de dolari, funcţionează cu o baterie AAA şi este potrivit pentru orice iPad sau altă tabletă. Cele două reprezintă 30% din vânzările pieţei şi Market, per total, reprezintă 30% din veniturile Evernote. Divizia freemium reprezintă 61% acum şi Business 9%.
Utilizatorii care nu plătesc abonament, dar aduc venit
Evernote a ajuns la nivelul la care oamenii îi recomandă produsele şi altora, se creează în jurul companiei un cult similar celui din jurul Apple. În fapt, 11% din clienţii Market nu folosesc aplicaţia Evernote, iar 51% din vânzările pieţei vin de la utilizatorii care nu plătesc abonament. Libin consideră că acum, prin Market, acea masă mare de utilizatori care îi folosesc serviciul gratuit ajung să producă ceva pentru companie. În fapt, devin cei mai importanţi clienţi, cei care discută cu prietenii lor şi cei care fac din această companie a Internetului una cât se poate de conectată în ambele lumi.
Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.
Află mai multe despre Evernote:
