Tech Adevărul - gadgeturile lunii: cea mai bună tabletă de 7 inci, smartphone-uri surprinzătoare şi dispozitive pentru casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
colaj review-uri septembrie

Luna septembrie a fost una foarte aglomerată în gadgeturi pentru „Tech Adevărul“, iar ce e mai bun abia începe. Ne-au trecut prin mână telefoane interesante, aparate foto entuziasmante, dar şi gadgeturi câteodată de neînţeles. În luna octombrie vom continua pe aceeaşi direcţia, aducându-vă iPhone 5s, Samsung Galaxy Note 3 sau iPhone 5c.

Reluăm aici review-urile lunii septembrie, aşa cum au fost ele văzute la „Tech Adevărul“. Vă aşteptăm să ne spuneţi care sunt cele mai interesante gadgeturi pentru voi şi ce v-ar interesa să vedeţi. Feedback-ul vostru înseamnă de multe ori mai mult decât am putea noi gândi.

<strong>Telefoane mobile</strong>

HTC One mini - miniaturizare taiwaneză în vreme de evoluţie globală

Răzvan Băltăreţu a avut pe mână noul HTC One mini, un terminal care vine pe linia de design al lui HTC One, dar cu dimensiuni şi preţuri mai  mici. Cum spune şi Răzvan, "se mai întâmplă ca HTC să facă şi telefoane bune".

Deşi a fost deranjat de calitatea pozelor făcute cu acest device, colegul nostru a apreciat designul şi construcţia, interfaţa Sense pentru Android, dar şi redarea culorilor pe ecran.

Sony Xperia Z Ultra – un telefon cât o zi de post în care ai liber la distracţie

Octavian Palade (Tavi) ne-a şocat în momentul când a apărut într-o dimineaţă cu Sony Xperia Z Ultra. E răspunsul japonezilor pe piaţa phabletelor şi este cel mai mare telefon de pe piaţă: 6,4 inci. Numai când îl vedeţi vă puteţi da seama ce monstru aveţi în faţă.

Ecranul este superb, performanţele sunt de top, iar designul este unul elegant şi fin. Cu toate acestea, Z Ultra are o cameră foto mediocră, un sunet slab şi dimensiuni care pot părea exagerate. Dacă nu vă deranjează un telefon mare, cu o cameră proastă, puteţi să-l încercaţi. În plus, poate fi un înlocuitor pentru consolele portabile de jocuri.

image

Nokia Lumia 925 review 2.0 - În lumea lui rămâne, nemuritor şi fotograf. Un smartphone pentru care poza e totul

Răzvan devine specialistul nostru în fotografie. Pe cât de nepriceput sunt eu, pe atât de pasionat devine Răzvan în domeniul acesta. Aşa că atunci când am primit a doua oară la teste un Nokia Lumia 925, am decis împreună să testeze doar calităţile fotografice.

Dacă ai nevoie de un motiv pentru a reveni la un telefon Nokia, camera foto poate fi unul. Construcţia solidă, designul şi camera foto rămân domeniile în care Nokia a excelat şi încă o mai face.

Nokia Lumia 925 - cântec de lebădă inconsistent - e de ajuns o cameră de excepţie?

Însă cu două săptămâni înainte Lumia 925 a aterizat în mâinile mele. Am apreciat şi eu camera, dar am încercat să-l judec per total.

Ce am apreciat eu? Designul este unul premium, materialele folosite mi-au plăcut, iar sunetul a fost foarte bun. Din păcate, pe cât de bună este camera foto, pe atât de slabă este autonomia telefonului. Nokia Lumia 925 este un telefon care-ţi scoate peri albi din cauza autonomiei scăzute.

Allview H2 Qubo - Cum faci un telefon „de buget“ dezirabil? Îl oferi cu un gadget interesant inspirat de Google

Nu e lună în care Allview să nu vină cu un telefon sau cu o tabletă nouă. De data aceasta, în septembrie au ales o altă abordare. Au lansat H2 Qubo, un telefon mediocru, dar care a venit cu un gadget numit Smart2View. Acesta se conectează la televizor şi transformă imaginea din telefon într-una de pe ecranul mare. E un accesoriu de apreciat.

Allview trebuie judecată ca o companie care produce gadgeturi pentr toate buzunarele, iar oferirea unui device în plus arată gândire pe termen lung.

Huawei Ascend P6: cel mai subţire smartphone nu e deloc slab

Cum ar arăta un iPhone dacă ar fi fabricat de Huawei? Ca Ascend P6. Designul este premium, iar Tavi a tras concluzia că nu este deloc slab. Dacă ne gândim că e şi mai ieftin decât alte device-uri de top cu Android, ce poate fi mai bine?

E un telefon foarte rapid, cu un ecran cu unghiuri de vizualizare largi şi luminozitate mare. Cu toate acestea, autonomia este slabă, bateria de 2.000 de miliamperi nefăcând faţă unei zile întregi de utilizare. Minusurile sunt completate de o tendinţă de supraîncălzire rapidă.

1huawei

Philips Xenium W832 - un dual SIM elegant cu sistem de operare învechit

De la una caldă la una rece. Philips produce smartphone-uri. Da, aţi auzit bine. Mai face lucrul acesta, iar Xenium W832 testat de Tavi e paradoxal. Are un design ciudat, cu margini de metal foarte dure, e un telefon greu şi cu un sistem de operare foarte învechit. Performanţele generale sunt scăzute, iar lui Tavi, deşi i-a plăcut design şi specificaţiile de mid level, nu i-a picat bine prezenţa lui Android Ice Cream Sandwich.

"M-aş îndrepta, mai degrabă, spre telefoanele româneşti" - nu e o vorbă care se aude foarte des în redacţia noastră.

Samsung Galaxy XCover 2 - "Eu ţi-am zis că e doar un smartphone, dar tu nu, Batman, Batman!"

XCover 2 se vrea un monstru dintre telefoane, dar de fapt e un pui de leu care ţipă, dar nu muşcă. E lent, ecranul nu e minunat şi nici nu e frumos. E drept, l-am dat pe jos de câteva ori şi a rezistat frumos, ceea ce e de apreciat.

Pentru cine e telefonul ăsta? Nu pentru mine şi nu pentru cei care vor eleganţă. E pentru cei care ştiu că sunt iresponsabili şi îl scapă des, că au şanse să-l bage în apă sau care vor să se mândrească cu un telefon dur.

<strong>Tablete</strong>

GoClever Orion 101 - O dovadă de cum poţi spori valoarea unei tablete ieftine cu un bonus. Şi nu e decodarea 4K

Pentru o perioadă, am crezut că suntem blestemaţi să testăm gadgeturi slabe. GoClever Orion 101 se anunţa unul dintre acestea, dar Răzvan i-a găsit avantaje.

Colegul nostru a apreciat că vine cu tastatură şi construcţia. E o tabletă robustă, propulsată de un bonus oferit de producător. Între tabletele ieftine din România, e printre cele mai competitive.

Asus Nexus 7 - Simba! Iată noul rege al tabletelor de 7 inci

Am ajuns la ceea ce putem denumi lejer regele tabletelor de 7 inci. Asus Nexus 7 e o tabletă pentru profesionişti, pentru utilizatori experiementaţi, care mi-a bucurat zilele cu adevărat.

E subţire, construită solid, un ecran de excepţie şi performanţe care nu pot fi contestate. Chiar dacă anul acesta s-a scumpit, ar fi o alternativă pentru cineva care vrea să investească inteligent, în gadgeturi puternice şi performante. Eu o recomand oricui, aşa cum am recomandat şi chiar am cumpărat generaţia Nexus-ului de anul trecut.

asus nexus 7

Asus Transformer Pad TF701 - Tableta cu „tracţiune“ Tegra 4 şi un ecran care să sfideze popularitatea iPad 4

Din tabăra Asus ne-am obişnuit cu tablete bune, iar Transformer TF 701, generaţia nouă este un rival de temut pentru iPad 4 şi orice altă tabletă de top. Îmbracă haine de laptop când e cazul, cu ajutorul tastaturii, carcasa rămâne din celebrul aluminiu Asus, iar ecranul are o rezoluţie care face de ruşine multe alte gadgeturi.

Răzvan i-a putut identifica doar două minusuri: balamaua mişcă mult, iar interfaţa are nevoie de optimizare. În rest, designul este premium, ecranul este bun, iar aplicaţia camerei foto este de folos pentru ce care o vor folos.

<strong>Aparate foto</strong>

Canon 70D - Video-Frumos din DSLR sau cum ştie Canon să arate că mai are idei noi la îndemână, când e cazul

Răzvan a fost ocupat cu camere foto. Când nu-l vedem, ştim că s-a dus să mai ia o cameră foto la teste. Canon 70D a fost testată pentru a vedea cum se descurcă la video.

Sistemul de autofocalizare, construcţia şi ergonomia, autonomia şi prezenţa Wi-Fi-ului sunt lucruri pozitive. Răzvan a identificat lipsa unui slot de card suplimentar şi designul asemănător cu modelul de anul trecut.

canon 70d foto razvan baltaretu/adevarul

Panasonic Lumix GF6 - Dincolo de camera foto compactă este aparatul mirrorless şi acesta e unul „de buget“

Răzvan consideră Lumix GF6 cel mai bun aparat foto mirrorless pentru bugetul nostru. GF6 este ideal pentru a înlocui camera compactă. Se descurcă onorabil, dar numai cu lumină bună şi contrast. Nemulţumirea lui Răzvan? Grip prea mic, dar un ecran tactil bun, suficiente moduri de control şi Wi-Fi.

Sony DSC-QX10 - Când camera compactă se pregăteşte să moară, o faci accesoriu pentru smartphone

Direct de la Târgul de Tehnologie IFA 2013 de la Berlin a venit QX10, un obiectiv care se vrea şi aparat foto. Practic, se montează pe smartphone-uri şi face poze mai bune sau poate fi folosit individual.

Autonomia scade când filmezi, culorile nu sunt suficient de saturate, dar are dimensiuni reduse şi poate înlocui camera foto cu brio. E un gadget aşteptat, dar parcă necopt.

<strong>Altele</strong>

Dispozitive TP-Link pentru Internet în toată casa, de la nano-router wireless la „internetul la priză“

Surpriza lunii pentru noi a fost popularitatea review-ului la dispozitivele TP-Link pentru internet. Nu numai gadgeturile fascinante sunt atrăgătoare, ci şi routere mici. Cel mai interesant a fost WR702N, un router de buzunar, la 100 de lei şi Răzvan l-a denumit un hit sau un produs care nu poate fi o achiziţie proastă. De asemenea, o alternativă este şi routerul care se montează în priză şi se conectează la calculator printr-un cablu Ethernet.

Apple iOS 7 - „Adevărul“ îţi prezintă noul iOS pentru iPhone şi iPad, ecosistem „bătrân“ care ştie trucuri noi

Încheiem cu ceea ce vom începe din octombrie. iOS 7 a venit pe dispozitivele Apple la jumătatea lunii, iar noi l-am luat la puricat. E o schimbare cromatică bruscă, are dificultăţi, dar ştie trucuri noi care vor fi apreciate de mulţi. Cu toate acestea, experienţa noastră cu dispozitive ca iPhone 4 arată că nu este recomandabilă actualizarea telefoanelor vechi la acest sistem de operare.

De astăzi, urmează review-ul la iPhone 5s, primul telefon care vine nativ cu acest sistem de operare.

ios7 foto razvan baltaretu/adevarul
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite