Ce spune Florin Călinescu după ce ANPC i-a închis taverna din Parcul Tineretului: „Nu am trecut pe acolo de vreo 5 ani”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Restaurantul deschis de Florin Călinescu în urmă cu 20 de ani în Parcul Tineretului din București a fost închis de curând de ANPC. Actorul și vedeta de televiziune a declarat că nu mai este implicat în administrarea tavernei „La Călinescu” de peste 15 ani.

Florin Călinescu
Florin Călinescu FOTO arhiva Adevărul

Florin Călinescu spune că lăsat afacerea pe mâna unor prieteni iar acum taverna a fost închisă de ANPC în urma unor nereguli.

Întrebat despre această situație, Florin Călinescu a explicat că el nu mai e implicat, că nu știe ce s-a întâmplat.

Nu știu, eu n-am treabă cu taverna. I-am lăsat numele acolo, nu am trecut pe acolo de vreo 5 ani. Niște oameni pe care i-am cunoscut de-al lungul vremii m-au rugat să se ocupe ei, ca un fel de franciză. Nu mă mai ocup de afacere de vreo 15 ani”, a spus Florin Călinescu pentru bugetul.ro, citat de Libertatea.

Din câte știu eu, până când m-am ocupat eu, nu a fost nicio reclamație”, a mai declarat Călinescu.

Totodată, el consideră că dacă s-au găsit nereguli la taverna „La Călinescu” înseamnă că decizia ANPC e justificată. „Poate că e ceva justificat, habar n-am. Mai e ceva. E de ajuns ca unul să aibă o treabă cu tine și să spună că nu i-a plăcut mâncarea sau a făcut o alergie”, a mai spus actorul.

Taverna cred că e de vreo 20 de ani și nu am avut nicio reclamație la ea, mi s-ar părea suspect, dar dacă au găsit mizerie, foarte bine, să o închidă. Astea sunt chestii temporare, nu se închide pe viață. Din câte știu eu, până când m-am ocupat eu, nu a fost nicio reclamație. Cred că în România, dacă vrei să închizi, poți să închizi totul”, a adăugat Florin Călinescu, care a făcut precizări și despre numele restaurantului.

La un moment dat, spune el, i-a precizat noului patron să schimbe numele tavernei, însă acesta nu și-a dorit și numele a rămas „La Călinescu” până în prezent. „Eu tot i-am zis băiatului acela să schimbe. El a zis să lase numele, dar nu cred că lumea vine că e a lui Călinescu sau că e a altcuiva. Lumea nu vine pentru nume”, a încheiat el.

Ce se putea mânca la taverna lui Călinescu

Potrivit Libertatea, meniul „La Călinescu” era unul bogat, fiind compus, în principal, pe preparate tradiționale. O ciorbă de perișoare sau de văcuță costa doar 19 lei, iar cea de legume sau de fasole – 16 lei.

Porția de sarmale de 500 de grame, servită cu mămăligă și ardei, costa 44 de lei, în timp ce o porție de varză călită cu ciolan ajungea la 42 de lei.

Florin Călinescu a plecat de la PRO TV în vara anului 2021. După ce a renunțat la rolul de jurat de la „Românii au talent”, prezentatorul a semnat un nou contract cu Prima TV, unde a avut propriul show.

Emisiunea nu a rezistat decât câteva luni pe post, pentru că proiectul a fost scos din grila de programare mai repede decât s-ar fi așteptat, asta din cauza audiențelor care nu au fost conform așteptărilor.

Florin Călinescu s-a mutat la țară și nu știe când și dacă va mai reveni pe micul ecran. „Nu știu când o să mai revin în televiziune. Nu pot să spun că îmi este dor de proiectul «Românii au talent». Îmi este dor de colegi, dar nu și de administrația de acolo. Eu nu mai am răbdare și nervi pentru așa ceva. Acum m-am mutat la țară, sunt bine”, a declarat Florin Călinescu în 2023 pentru Click!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite