Steaua, perdanta derby-urilor în "era Becali"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa din Ghencea nu mai face faţă în derby-urile bucureştene în ultimii ani. De fapt, din 2003, de când clubul a fost preluat de Gigi Becali, Steaua are un palamres negativ în meciurile directe din Liga I cu marile rivale din Capitală.

Aseară, roş-albaştrii au înregistrat a patra înfrângere consecutivă în faţa celor de la Dinamo, caz fără precedent în ultimele decenii.

Dacă în anii '90 Steaua aduna 8 ani de invincibilitate în faţa lui Dinamo, iar pe teren propriu nu a pierdut în faţa rivalilor, în Liga I, timp de 18 ani, acum situaţia e inversă.

Din primăvara lui 2003, când s-a disputat primul derby cu Becali în calitate de acţionar majoritar, Steaua are 5 victorii, 4 egaluri şi 8 eşecuri în faţa rivalei de moarte. Practic, echipa din Ghencea a câştigat un singur derby din ultimele 12, statistică de-a dreptul şocantă pentru fanii roş-albaştrilor.

În plus, Dinamo le-a răpit steliştilor şi Supercupa din 2005, când "câinii" s-au impus cu 3-2.

"Dacă am juca toate meciurile cu Steaua, am fi campioni", a fost declaraţia ironică a lui Cristi Borcea, care reflectă situaţia în care a ajuns Steaua.

În "era Becali", Steaua nu a reuşit să ia nici faţa Rapidului în Liga I. Din cele 16 meciuri disputate din 2003 până în prezent, Steaua are 3 victorii, 9 egaluri şi 4 înfrângeri în meciurile cu giuleştenii din campionat. Incredibil este că Steaua nu a mai reuşit să bată Rapidul în Ghencea de 9 ani!

Consolarea steliştilor în ceea ce priveşte meciurile cu Rapid provin din dubla din "sferturile" Cupei UEFA când echipa din Ghencea s-a calificat fără să bată, 1-1 în Giuleşti şi 0-0 pe teren propriu (Stadionul Naţional) şi din victoria cu 1-0 în Supercupa României din 2006, ultimul trofeu câştigat de Steaua.

Evident, mai este şi vicotria din această ediţie a cupei României, 1-0 în Giuleşti, cu golul lui Surdu, dar acest succes îşi pierde mult din valoare dacă Steaua ratează calificarea în finala competiţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite