Sărituri în apă/Guo Jingjing s-a retras din activitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multipla campioană olimpică şi mondială la sărituri în apă, sportiva chineză Guo Jingjing, în vârstă de 29 de ani, a decis să se retragă din activitate, a anunţat cotidianul China Daily.

"Ea a spus clar că nu se va mai antrena şi nu va mai participa la competiţii, deci nu va fi prezentă la Jocurile Olimpice de la Londra. Nu mai face parte din echipa Chinei şi îi respectăm decizia", a declarat un responsabil al echipei de sărituri în apă a Chinei, Zhou Jihong.

Guo Jingjing, considerată cea mai cunoscută sportivă din China, a câştigat 14 titluri majore la trambulină 3 metri individual şi sincron. Ea a obţinut patru medalii de aur la Jocurile Olimpice (în 2004 şi 2008) şi zece la Campionatele Mondiale (2001, 2003, 2005, 2007, 2009). La Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000, Guo Jingjing a fost medaliată cu argint la trambulină 3 metri individual şi la sincron.

Potrivit China Daily, Jingjing, care ocupă un loc unic în istoria săriturilor în apă la feminin, cu cinci titluri mondiale individuale obţinute consecutiv în aceeaşi probă, a studiat în ultimul timp limba engleză. "Ea se pregăteşte de noua sa viaţă, de după sport", adaugă jurnalul citat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite