Olimpiada lui Ţopescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uneori e singurul lucru care contează. Există sporturi care respiră cu adevărat pentru noi, suporterii, doar la Jocurile Olimpice. Canotajul, spre exemplu, sau caiac-canoe sunt reale,

Uneori e singurul lucru care contează. Există sporturi care respiră cu adevărat pentru noi, suporterii, doar la Jocurile Olimpice. Canotajul, spre exemplu, sau caiac-canoe sunt reale, palpabile, odată la patru ani, între cele cinci cercuri olimpice care le înnobilează şi ni le aduc în faţa ochilor şi în suflet.

Nu ne interesează niciodată judo, dar avem o judoka de doar 48 de kilograme care ne-a adus o medalie de aur la Beijing. O cheamă Alina Dumitru, este cvintuplă campioană europeană. Acum este campioană olimpică.

Tenisul de masă este la nivel mondial o afacere asiatică. Sportivii chinezi domină marile competiţii de ani buni. Calificările Elisabetei Samara şi ale Danielei Dodean la Jocurile Olimpice reprezintă deja performanţe sportive notabile.

La ultimele mondiale au fost singurele jucătoare europene calificate în optima, celelalte fiind doar asiatice. Poate nu se vor întoarce cu medalii. Dar într-o lume cu ochii oblici, precum cea a ping-pongului, fetele noastre vor fi mândre, şi ele, că au reprezentat România. La fel ca şi judoka Alina Dumitru, medaliată cu aur.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite