Deschidem porţile arenelor
0Îmi amintesc că naţionala de handbal a fost de patru ori campioană mondială Adevărul Sporturi", adică al tuturor sporturilor, nu al unuia singur, aşa-zisul "REGE". O idee
Îmi amintesc că naţionala de handbal a fost de patru ori campioană mondială
Adevărul Sporturi", adică al tuturor sporturilor, nu al unuia singur, aşa-zisul "REGE". O idee îndrăzneaţă, lansată către un potenţial cititor, mai mereu sclavul necondiţionat al Regelui Fotbal. Sunt multe pagini, în toate ziarele, inclusiv în "Adevărul", alocate Măriei Sale.
Dilema, cu sau fără fotbal, e falsă. "Adevărul Sporturi" va miza pe o soluţie reparatorie până când sporturile extrafotbal nu vor mai fi trecute la ş.c. (şi celelalte).
Se dedică uriaşe energii în toate sporturile, se sacrifică "anii absoluţi" ai tinereţii, rămân în urmă râuri de sudoare. E nedrept ca aceste eforturi sublime să rămână neevidenţiate, însoţite de o fotografie relevantă, de un reportaj al clipei.
Când îmi amintesc că naţionala de handbal masculin a României a fost de patru ori campioană mondială, iar în finala Cupei Campionilor Europeni la volei masculin se întâlneau două echipe ale cartierelor bucureştene, sunt cuprins de un sentiment de singurătate a sporturilor care odinioară constituiau izvorul unor entuziasme colective de nedescris.
Alături de noi, vor fi la "Adevărul Campionilor": Nadia Comăneci (chiar în acest număr), Ivan Patzaichin, Cristian Gaţu, Iolanda Balaş, Laura Badea, Ilie Năstase, Gabriela Szabo, Octavian Belu, Mariana Bitang, Elisabeta Lipă, Cornel Oţelea şi o redutabilă echipă de editorialişti.
Toţi ne vor ajuta să vă convingem că trebuie să ne respectăm valorile din toate sporturile, nu numai pe cele din fotbal, să trăim lângă valorile noastre fără a le îndepărta de noi. O societate care îşi pierde respectul faţă de Eroii săi rămâne fără sens.