Bani, bani, bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Spiritul olimpic se stinge" Cu şase luni în urmă, ziarista sportivă Daniela Ionescu i-a solicitat un interviu pentru cotidianul "România liberă" preşedintelui Comitetului Olimpic şi

"Spiritul olimpic se stinge"

Cu şase luni în urmă, ziarista sportivă Daniela Ionescu i-a solicitat un interviu pentru cotidianul "România liberă" preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Octavian Morariu.

La întrebarea "Vor fi bani pentru premieri în cazul <> de medalii?", şeful forului olimpic român a spus: "Suntem pregătiţi să oferim cele mai mari premieri acordate vreodată. E vorba de 35.000 de euro pentru aur, 28.000 de euro pentru argint şi 21.000 de euro pentru bronz, iar COSR va da, din surse proprii, câte 10.000 de euro în plus pentru medaliile de aur!" Doar ruşii dau mai mult decât noi.

Toate bune şi frumoase, dar dl Morariu, ca fost sportiv de performanţă (jucător de rugby), ştie că asemenea promisiuni pot avea asupra sportivilor, din punct de vedere psihic, un efect contrar.

Sunt multe exemple în sportul mondial de medaliaţi care, "cotropiţi" de gândul că pot câştiga o avere în câteva minute, au fost de nerecunoscut.

Sigur că a trecut vremea când o victorie olimpică însemna lauri, glorie, iar porţile cetăţii se deschideau pentru eroi. Acum, sportul este o afacere. Totul se evaluează în bani. Dar banul este una dintre cauzele dopingului, flagelul sportului mondial actual.

La Atena 2004, echipa României a câştigat o medalie în plus, aceea a purităţii sportivilor ei. Niciunul nu a fost depistat ca fiind dopat.

La Beijing, vom mai câştiga această medalie?

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite