Atenţie, favoriţi, cad capi de serie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seria eliminărilor răsunătoare din turneul american a continuat David Ferrer, David Nalbandian, James Blake sau Ivo Karlovic sunt numele sonore aflate printre primii 15 favoriţi care au

Seria eliminărilor răsunătoare din turneul american a continuat

David Ferrer, David Nalbandian, James Blake sau Ivo Karlovic sunt numele sonore aflate printre primii 15 favoriţi care au părăsit competiţia în turul trei

După surpriza de proporţii din turul doi al turneului feminin, eliminarea favoritei numărul 1 Ana Ivanovic, şi alţi capi de serie şi-au făcut deja bagajele înainte de finalul primei săptămâni de la US Open. Nu mai puţin de trei favoriţi din primii 10 au fost eliminaţi sâmbătă din turneul masculin: David Ferrer, numărul 4, David Nalbandian (7) şi James Blake (9).

Japonezul de numai 18 ani Kei Nishikori, numărul 126 mondial, a reuşit un meci uimitor în faţa spaniolului Ferrer, semifinalist anul trecut la open-ul american, pe care l-a învins în cinci seturi - 6-4, 6-4, 3-6, 2-6, 7-5.

Nishikori a devenit cel mai tânăr jucător din istoria US Open care elimină un jucător aflat în primii patru favoriţi după legendarul Bjon Borg care reuşea la 17 ani, în 1973, să treacă de Arthur Ashe. Japonezul a devenit de asemenea cel mai tânăr jucător care a pătruns în runda a 4-a de la Marat Safin încoace, rusul reuşind această performanţă în 1998.

Nishikori a irosit o minge de meci la 5-3 şi serviciul decisiv, apoi Ferrer a revenit, la fel cum a făcut-o şi în seturile trei şi patru, pentru a egala situaţia, 5-5. Însă japonezul a găsit resurse pentru a nu se lăsa copleşit de numărul patru mondial şi a reuşit punctul victoriei la 6-5, după ce spaniolul mai salvase o altă minge de meci, în aplauzele fanilor americani prezenţi în tribună.

Nishikori va da piept în turul patru cu un alt "teenager", Juan Martin del Potro, primul meci între doi jucători sub 20 de ani în această fază a competiţiei din 2001, de la întâlnirea Andy Roddick-Tommy Robredo.

Gaşca tânără, lovitură după lovitură

Pe lângă japonezul Nishikori, alţi doi membri ai găştii de tineri din ATP Tour au dat lovitura în runda a treia a turneului american. Francezul Gael Monfils, 22 de ani, cap de serie 32, l-a învins pe argentinianul David Nalbandian, favoritul numărul şapte, după trei seturi seci, 6-3, 6-4, 6-2.

Euforicul Monfils, care a declarat că i-ar fi plăcut la nebunie să joace în NBA unde spectacolul este la cote maxime, nu a avut nevoie decât de 2 ore şi 19 minute pentru a trece de un Nalbandian care a comis 41 de greşeli neforţate.

Monfils va lupta în turul patru pentru un loc în sferturile de finală cu un alt jucător surprinzător, americanul Mardy Fish. Aflat într-o formă excelentă, Fish a trecut de compatriotul său James Blake tot în trei seturi, 6-4, 6-4, 7-6(4), după o partidă în care a servit 16 aşi şi a avut un procentaj excelent la punctele obţinute din primul serviciu, 84 la sută.

Un alt puşti, californianul Sam Querrey a supravieţuit celor 24 de aşi expediaţi de maşina de servit Ivo Karlovic, reuşind după două tie-break-uri câştigate identic, la cinci, să erupă în setul trei cu un 6-2. Misiunea lui Querrey devine una imposibilă, însă, în turul următor, când îl va avea de înfruntat pe liderul mondial Rafael Nadal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite