Test pentru Euro, cu Muntenegru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România joacă în această seară, de la 20.45, ultimul meci de pregătire înaintea Campionatului European din Austria şi Elveţia România întâlneşte în această seară într-un meci

România joacă în această seară, de la 20.45, ultimul meci de pregătire înaintea Campionatului European din Austria şi Elveţia

România întâlneşte în această seară într-un meci de verificare naţionala statului Muntenegru, cu nouă zile înaintea partidei de debut la Euro, cu Franţa.

Spre deosebire de Olanda şi Franţa, România şi-a programat un singur meci de pregătire în săptămânile premergătoare Campionatului European. În această seară, cu Muntenegru, Piţurcă ar putea folosi echipa cu care va începe şi meciul cu Franţa. "Vreau să rulez tot lotul, să vedem nivelul la care suntem. Sper să nu avem parte de surprize neplăcute.

Mă gândesc să introduc în teren 11-le care s-ar putea să fie la meciul cu Franţa. Nu va fi definitiv, pentru că se mai pot întâmpla multe până la ora jocului. În presă apar diferite formule de echipă, nici eu nu ştiu în momentul acesta care va fi primul 11", a declarat selecţionerul.

Probleme cu Goian

La antrenamentul de ieri, echipa titularilor lui Piţurcă a jucat în formula Lobonţ - Contra, Tamaş, Rădoi, Raţ- Codrea, Cociş, Chivu - Florentin Petre, Marica, Mutu. Deşi ar fi trebuit în mod normal să joace în linia mediană, Rădoi a fost retras în apărare, iar Cociş i-a luat locul la mijloc.

Din echipa titularilor a lipsit stelistul Dorin Goian, care s-a retras de la antrenament din cauza unor dureri la un tendon. După un control amănunţit, doctorul naţionalei, Pompiliu Popescu, a anunţat că accidentarea lui Goian nu e gravă. Doctorii au descoperit că fundaşul a suferit o inflamaţie a părţilor moi ale călcâiului drept, dar el va putea evolua în meciurile României de la Euro.

Piţurcă a dezvăluit că avea pe listă doi înlocuitori în cazul în care Goian s-ar fi alăurat lui Ovidiu Petre şi Coman pe lista indisponibililor de ultimă oră. "Ştiu cine l-ar putea înlocui pe Goian şi sunt două alternative, dar nici nu vreau să mă gândesc la acest lucru", declarat selecţionerul.

Teoretic, echipa României ne este superioară, aparent nu avem nicio şansă, dar jucătorii noştri vor da totul pe teren sâmbătă seară pentru a încerca să răstoarne calculele hârtiei

Zoran Filipovici, antrenor Muntenegru

Întâlnire cu "groparul" Craiovei de acum 25 de ani

Selecţionerul Muntenegrului, Zoran Filipovici, a marcat, în 1983, golul care a eliminat-o pe Universitatea Craiova din semifinalele Cupei UEFA, jucată împotriva echipei Benfica Lisabona. După 0-0 pe Estadio da Luz, muntenegreanul a marcat în repriza a doua a returului golul unei remize 1-1, care a scos Craiova Maxima din cea mai bună aventură europeană din istoria clubului.

Coşmar pentru olteni

Filipovici a mai jucat o "dublă" în cupele europene cu "Ştiinţa" în 1975, când îmbrăca tricoul Stelei Roşii Belgrad. Şi atunci tot muntenegreanul a fost coşmarul "juveţilor", marcând două goluri în victoria belgrădenilor din deplasare, cu scorul de 3-1.

În afara celor patru meciuri cu Universitatea, Filipovici a mai jucat de două ori contra echipei UT Arad şi de două ori contra României, în 1977, pierzând la Belgrad, 0-2, şi câştigând la Bucureşti cu 6-4. Născut în 1953 la Titograd, în prezent Podgorica, capitala Muntenegrului, Filipovici a jucat în carieră la Steaua Roşie, Bruges, Benfica şi Boavista, iar ca selecţioner a stat pe banca Muntenegrului de la primul meci al acestei echipe în 2007.

Bozovici: "România nu trebuie subestimată"

Rapidistul Vladimir Bozovici, care va evolua împotriva României în această seară, spune că tricolorii pot trece de "grupa morţii" la Campionatul European.

"Avantajul nostru este motivaţia pe care o avem, împotriva unei echipe de calitate. România este considerată cu a patra şansă în grupa de la Euro, toată lumea vorbeşte că e outsider, dar orice e posibil. Toată lumea îşi aminteşte de generaţia lui Răducioiu, Hagi, Petrescu sau Dumitrescu. România nu trebuie subestimată", a declarat muntenegreanul, pentru publicaţia "Vijesti".

Bozovici a mai spus că vrea să rămână la Rapid, deşi germanii de la Hamburg şi‑au manifestat interesul faţă de el.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite