Glasul roţilor de tren, în Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul mare tenismen Ilie Năstase a inaugurat la Viena locomotiva "România", la o acţiune organizată de Societatea Căilor Ferate din "ţara valsului" Pe tot parcursul Euro şi până la

Fostul mare tenismen Ilie Năstase a inaugurat la Viena locomotiva "România", la o acţiune organizată de Societatea Căilor Ferate din "ţara valsului"

Pe tot parcursul Euro şi până la finalul anului 2008, locomotiva "România" va circula prin Austria cu autograful tenismenului român.

"În pregătirea Campionatului European, Societatea Căilor Ferate din Austria (ÖBB) a iniţiat o acţiune publică, în cadrul căreia 16 locomotive ale ÖBB au fost vopsite în culorile naţionale ale ţărilor participante la Euro 2008", a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

Năstase a botezat locomotiva României

Locomotivele au fost "botezate" de personalităţi de marcă ale ţărilor participante la Euro, începând cu preşedintele federal al Republicii Austria, Heinz Fischer, care a inaugurat locomotiva "Austria".

"Botezul locomotivei româneşti, organizat de ÖBB cu sprijinul Ambasadei României, a fost oficiat de legenda tenisului mondial, Ilie Năstase, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Gara de Vest din Viena.

După <> cu şampanie, <> Ilie Năstase a făcut o scurtă călătorie cu locomotiva <> ", se arată în comunicat al MAE. Năstase a semnat locomotiva, cu mesajul "Mult succes!".

Nemulţumit de Piţurcă

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis s-a numărat printre cei care au atacat selecţia lui Victor Piţurcă pentru Campionatul European. "Sunt doi-trei jucători care n-au fost chemaţi la lot, deşi joacă la echipe puternice din Europa, nu înţeleg. George Ogăraru îmi place foarte mult. Nu vreau să critic antrenorul, el face echipa, dar merita să joace, mai ales că a jucat foarte bine cu Olanda.

Merita pe postul lui", a spus Ilie Năstase după ce a aflat că jucătorul lui Ajax Amsterdam nu va merge la Euro 2008.

Slogan de la UEFA

Fiecare autocar al celor 16 ţări participante la Euro a fost inscripţionat cu un slogan ales dintr-o serie de variante propuse, conform ofiţerului de presă al FRF, Paul Zaharia, de UEFA. Fanii români au ales "România, te iubim şi cu tine ne mândrim!", în detrimentul celorlalte propuneri, "România, te iubim, campioană te dorim!", şi "România în finală, e speranţă naţională". Varianta câştigătoare a fost aspru criticată de mulţi dintre fanii tricolorilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite