Femeile ştiu ce simţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile ştiu ce simţi
Femeile ştiu ce simţi

Doamnele sunt mult mai pricepute decât bărbaţii când vine vorba de interpretarea expresiilor feţei. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Montreal confirmă ceea ce femeile ştiau în sinea lor de multă vreme.

Doamnele se pricep de minune să spună ce sentimente îi încearcă pe cei din jurul lor doar uitându-se la ei. Dacă un bărbat poate confunda cu uşurinţă dezgustul cu frica, o femeie nu va da niciodată greş. La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Montreal, Canada, relevă publicaţia britanică „The Daily Telegraph“.

Studiul, publicat în versiunea online a revistei „Neuropsychologia“ arată că doamnele şi domnişoarele interpretează mult mai bine decât bărbaţii expresiile faciale ale celor din jur.

În vederea acestei cercetări, specialiştii au rugat 23 de femei şi 23 de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 43 de ani, să identifice emoţiile afişate de câţiva actori special angajaţi să simuleze anumite expresii faciale.

Ajută la înţelegerea comportamentelor

Profesorul Olivier Collignon, responsabil de acest studiu, a explicat că nu s-a plecat de la ideea unei competiţii între sexe. Cercetarea îi ajută pe specialişti, a adăugat acesta, să înţeleagă mai bine anumite aspecte legate de o serie de boli mintale.

„Unele boli nu afectează la fel cele două sexe. Autismul este unul dintre cele mai bune exemple deoarece afectează mai mulţi bărbaţi decât femei, iar una dintre caracteristicile bolii constă în dificultatea de a identifica emoţiile“, a afirmat Olivier Collignon.

Potrivit expertului citat, cum rezultatele studiului arată că bărbaţii dau dovadă de mai puţină eficienţă privind identificarea şi exprimarea emoţiilor, teoria privind autismul, mai sus amintită, poate fi susţinută într-o anumită măsură. Pe de altă parte, psihologii spun că din punct de vedere al teoriei evoluţioniste, femeile sunt altfel construite întrucât joacă rolul de principal îngrijitor al odraslelor, astfel că trebuie să fie capabile să identifice stările acestora.

Cercetătorii canadieni au avertizat însă că oamenii interpretează expresiile faciale şi în funcţie de cultura pe care o au, precum şi în funcţie de volubilitatea de care dau dovadă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite