Boala Alzheimer, descoperită prin teste de piele
0Medicii vor putea detecta existenţa maladiei Alzheimer printr-un simplu test de piele care va fi disponibil pe piaţă în maximum cinci ani, informează newscientist.com. Testul le va permite
Medicii vor putea detecta existenţa maladiei Alzheimer printr-un simplu test de piele care va fi disponibil pe piaţă în maximum cinci ani, informează newscientist.com. Testul le va permite medicilor să intervină într-un stadiu incipient al bolii şi să prevină o distrugere majoră a celulelor creierului.
Cercetătorii de la Institutul de ştiinţe neurologice Blanchette Rockefeller din Rockville, Statele Unite, au identificat modificările chimice care diferenţiază într-un stadiu incipient maladia Alzheimer de alte tulburări neurovegetative.Semnalele chimice sunt produse mai ales în celulele pielii şi ale creierului, ceea ce le permite cercetătorilor punerea la punct a unui test pentru detectarea bolii.Profesorii Daniel Alkon şi Tapan Khan au descoperit că celulele pielii şi ale creierului pacientului diagnosticat cu Alzheimer reacţionează în mod diferit la bradikinină, o moleculă produsă de organism ca răspuns primar la o inflamare iminentă, faţă de celulele prelevate de la pacienţi cu alte tulburări neurovegetative. Simptomele cu care debutează Alzheimer, adică pierderi de memorie, nu sunt neapărat specifice acestei boli.