Anasonul stimulează activitatea pancreasului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă ulei volatil, fructele de anason conţin lipide, zaharuri, substanţe grase, proteice, mucilagii, amidon şi minerale. Preparatele medicinale obţinute din această plantă au proprietăţi antispastice şi de calmare a durerilor abdominale.

Infuzia de anason stimulează pofta de mâncare, calmează crizele de tuse şi colicile sugarilor. „Ceaiul de anason stimulează activitatea pancreasului, ajută la eliminarea viermilor intestinali, alungă migrenele şi este eficient în tratamentul asteniei. În schimb, anasonul nu este recomandat bolnavilor de ulcer duodenal, de enterocolite şi de gastrite", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

De asemenea, decoctul din rădăcină de anason atenuează durerile cauzate de sindromul premenstrual. Ceaiul trebuie consumat la scurt timp de la preparare (patru- cinci ore).

Mod de administrare

Infuzia de anason se prepară din şapte fructe de anason şi dintr-o cană de apă. Se infuzează într-un vas acoperit timp de zece minute. Zilnic, se consumă câte o cană de ceai înaintea meselor principale.

Decoctul de anason se prepară dintr-o linguriţă de rădăcină de plantă, care se fierbe timp de zece minute într-o cană cu apă. Se strecoară şi se bea călduţ. Se consumă câte două ceşti de ceai pe zi, timp de o săptămână.

Pentru colicile bebeluşilor: Se prepară o infuzie slabă din trei fructe de anason, iar ceaiul se bea neîndulcit.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite