Tratamentele cu struguri menţin pielea tânără

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tratamentele cu struguri menţin pielea tânără
Tratamentele cu struguri menţin pielea tânără

Puterea antioxidantă a strugurilor este mai mare decât cea a vitaminelor A, C şi E. De aceea sunt folosiţi în cosmetică pentru efecte antiaging. O tehnică revoluţionară, vinoterapia, care combină calităţile strugurilor cu cele ale algelor marine, este folosită în saloane pentru remodelarea corporală.

Beneficiile cosmetice ale tratamentelor cu struguri se datorează în mare parte polifenolilor, antioxidanţi prezenţi într-o concentraţie mare în aceste fructe, mai ales în sortimentele închise la culoare.

Experţii spun că, dacă polifenolii pătrund în ţesuturi, măresc nivelul intracelular de vitamina C, întăresc vasele de sânge, neutralizează radicalii liberi, limitează distrugerea fibrelor de colagen din piele şi reduc inflamaţiile.

Prin urmare, aplicarea pe piele a sucului, a măştilor şi a produselor cosmetice din game speciale  pe bază de extract de struguri ajută la menţinerea tonicităţii pielii, întârzie îmbătrânirea şi detoxifică ţesuturile.

Întârzie îmbătrânirea ţesuturilor

Folosirea strugurilor în cosmetică întârzie procesele de îmbătrânire a pielii, fapt care se explică, pe de o parte, prin faptul că polifenolii stimulează activitatea unor enzime detoxifiante şi, pe de altă parte, prin faptul că accelerează sinteza altor categorii de enzime ce favorizează sinteza de acid hialuronic, de colagen şi de elastină la nivelul epidermei.

Dacă aceste substanţe sunt prezente în cantităţi suficiente, îmbătrânirea cutanată se produce mult mai lent decât în mod normal.

Înlătură senzaţia de picioare grele

Problema retenţiei de apă, senzaţiei de picioare grele şi gleznelor umflate se poate ameliora după doar o oră de vinoterapie, metodă de tratament disponibilă în saloanele de remodelare corporală.

Şedinţele constau în împachetări cu un amestec omogen din struguri transformaţi în pastă şi din alge marine (bogate în iod, magneziu, fier, zinc şi în seleniu), care sporesc efectul de reducere a stratului de grăsime şi de eliminare a toxinelor din tegumente.

„Tratamentul clasic presupune un gomaj pe bază de extract de struguri, alge şi săruri marine pentru a curăţa pielea, înfăşurarea în plastic pentru a  favoriza transpiraţia, introducerea în termosaună pentru 40-60 de minute, cu rol de a facilita pătrunderea ingredientelor active în piele, iar la final, după îndepărtarea foliilor de plastic, aplicarea unei creme anticelulitice tot cu extract de struguri şi de alge marine“, explică Betty Raţiu, managerul centrului de slăbire Betty Blue din Capitală.

Există contraindicaţii

Un tratament complet care poate duce la scăderea cu 14-16 centimetri în circumferinţa taliei şi cu circa 5 kilograme în greutate poate fi efectuat intensiv, de trei ori pe săptămână, pe parcursul unei luni. Un set de 10 astfel de şedinţe costă în jur de 650 de lei.

Specialiştii recomandă ca, atunci când optaţi pentru vinoterapie, să ţineţi cont de contraindicaţii. „Vinoterapia este contraindicată persoanelor cu probleme cardiace, celor cu spasmofilie, epilepsie şi cancer şi femeilor însărcinate“, avertizează consultantul Betty Raţiu.

image

Vinoterapia este contraindicată persoanelor cu probleme cardiace, celor cu spasmofilie, epilepsie şi cancer şi femeilor însărcinate.

image


Betty Raţiu
consultant în slăbire
şi remodelare corporală

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite