Hidratarea prin hrana, iarna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Si iarna organismul nostru trebuie sa fie hidratat corect. Astfel, consumul zilnic de lichide nu trebuie sa se situeze sub limita de 1,5 l. O parte din lichidul necesar provine din legumele si

Si iarna organismul nostru trebuie sa fie hidratat corect. Astfel, consumul zilnic de lichide nu trebuie sa se situeze sub limita de 1,5 l. O parte din lichidul necesar provine din legumele si fructele pe care este firesc sa le consumam. Cand mancam un mar, o para, o portocala, un grepfrut sau doua pere, doua mere si o mandarina - cantitatea de fructe ingurgitata echivaleaza cu trei pahare de apa. In plus, hidratarea organismului cu lichide procurate din fructe si legume este de mare ajutor organismului in sezonul rece. Cantitatea de vitamine dozate in aceste cruditati asigura si un surplus de rezistenta organismului. Iar doza apreciabila de Vitamina C, existenta in fiecare dintre aceste alimente, este usor de digerat. Pe timpul iernii se pot consuma - pe langa apa care favorizeaza eliminarea toxinelor -, sucurile naturale si bauturile calde. Cine nu are probleme cu tensiunea isi poate permite si o cana de cacao sau ciocolata calda. In general, printre alimentele care contribuie la hidratare si la cresterea imunitatii organismului in acelasi timp, se numara si laptele - consumat in amestec cu 1-2 lingurite de miere, cu vanilie sau cu ceaiuri de fructe de padure - mai ales. Combinatia reprezinta o valoroasa sursa de vitamine si minerale. In cantitatea de lichide ce trebuie consumata obligatoriu, in fiecare zi, se pot include si compoturile din fructe, imbunatatite cu scortisoara, condiment ce combate raceala, durerile de cap si hipertensiunea arteriala. Vorbind despre hidratarea organismului acum, in sezonul rece, nu putem sa omitem o alta sursa importanta pentru mentinerea sanatatii si diminuarea socului provocat de frig. Este vorba de supele calde din zarzavaturi. Prin compozitia lor, in care se includ si fibrele, supele au si rolul de a monitoriza pofta exagerata de mancare. Este recomandat ca iarna, la cina, sa se consume o portie de supa sau ciorba.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite