Lista alimentelor care afectează creierul
0
Poate că ai auzit că o serie de alimente îmbunătăţesc IQ-ul, însă ştiai că altele afectează creierul? În cele ce urmează, află ce produse nu este indicat să incluzi în dieta zilnică.
Zahărul
Deşi atunci când consumăm zahăr avem impresia că ne putem concentra mai uşor, specialiştii atrag atenţia că efectul nu este de durată. Din contră, o dietă bogată în zaharuri scade activitatea creierului, întrucât reduce capacitatea insulinei de a ajuta celule creierului să folosească zahărul pentru procesarea gândurilor şi a emoţiilor.
Carnea roşie şi untul
Şi dieta bogată în grăsimi ”rele” are un impact negativ asupra creierului, afectând funcţiile cognitive. Un studiu efectuat de cercetătorii de la Harvard pe un eşantion de peste şase mii de persoane arată că femeile care au mâncat în mod constant alimente bogate în grăsimi saturate au avut rezultate mai slabe la testele de memorie, spre deosebire de cele care nu au consumat grăsimi.
În plus, persoanele care au optat pentru dietele bogate în grăsimi mononesaturate au obţinut rezultate mult mai bune. Cercetătorii susţin că aceste grăsimi au rolul de a menţine sănătatea organismului, inclusiv a creierului.
Alimentele de tip fast-food
Alte studii arată că persoanele care consumă alimente de tip fast-food, îşi reduc coeficientul de inteligenţă în timp, spre deosebire de cei care au o alimentaţie sănătoasă, bogată în substanţe nutritive necesare creierului.