Ce alimente atenuează inflamaţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să lupţi împotriva diverselor inflamaţii cronice din organism, pe lângă tratamentul medicamentos, poţi profita de puterea vindecătoare a fructelor şi a legumelor cu efect antiinflamator.

Varza, leacul durerilor

Bogate în fibre, vitamina C şi beta caroten, cruciferele, cum sunt varza şi broccoli, conţin şi alte substanţe preţioase, cum ar fi glucozinaţii. Toate acestea au virtuţi terapeutice extrem de importante în lupta cu multe boli grave, cum ar fi cancerul şi reumatismul degenerativ, de exemplu, dar şi contra inflamaţiilor. Ideal ar fi să le consumi o dată sau de două ori pe săptămână, dacă suferi de diverse inflamaţii (reumatism, colon iritabil). Dacă ai probleme digestive, este de preferat să alegi broccoli.

Nucile au efect contra febrei

Când cumperi nuci, ia-le întotdeauna în coajă. Ea protejează miezul plin de acizi graşi Omega-3. Altfel rişti să fie râncede şi în loc să se opună reacţiilor inflamatoare ale organismului (febră, umflătură, durere, roşeaţă), le susţin şi le sporesc. Nucile au în componenţa lor şi vitamina E, care acţionează contra radicalilor liberi, reducând inflamaţia.

Ghimbirul, curcuma şi cuişoarele reduc umflăturile

Iată trei condimente pe care le poţi folosi cu încredere contra inflamaţiilor. Ultimele două sunt asociate în pudra de curry, un condiment indian uşor de utilizat, care conţine capsaicină, substanţă antiinflamatoare responsabilă pentru gustul picant. Aceeaşi capsaicină se găseşte şi în ardeiul iute.

Află care sunt celelalte alimente antiinflamatoare, clickpentrufemei.ro

Citeşte şi:
Ce vitamine alungă acneea

Cura cu ulei de măsline te menţine sănătoasă

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite