Doinel Tronaru

Doinel Tronaru

Jurnalist
Vezi mai multe
 • acum 6 zile

  Adam, Eva şi „Alien“-ul VIDEO

  O surpriză extraordinar de frumoasă şi un thriller/horror de referinţă realizează cuplul Emily Blunt (actriţă principală) şi John Krasinski (interpret şi regizor) cu filmul „A Quiet Place“ / „Fără zgomot!“, instalat decis pe locul 1 în box-office-ul de peste Ocean, încă de acum două săptămâni.

 • acum 13 zile

  Viaţa ca vis sau Când virtualul e tot ce ne-a mai rămas VIDEO

  În cel mai recent film al său, SF-ul „Ready Player One“, celebrul regizor american Steven Spielberg aduce un omagiu culturii populare de peste Ocean, mai ales cea a anilor ’80 şi ’90, dar şi avertizează asupra unei traiectorii nedorite în care-ar putea să se încadreze lumea noastră.

 • acum 21 zile

  Codul Magdalenei VIDEO

  EVANGHELIE O Maria Magdalena „la zi“, adaptată ideologiilor la modă, dar şi conformă cu ultimele cercetări asupra personajului istoric, ne este prezentată în filmul omonim, cu Rooney Mara (fostă Lisbeth Salander în filmul lui David Fincher) în rolul titular.

 • acum 27 zile

  Veteranul şi putregaiul VIDEO

  O descriere a sindromului post-traumatic, suferit de foştii combatanţi din războaiele duse de America, dar şi o radiografie a corupţiei care macină societatea americană la vârf, lucruri care pe drept cuvânt l-au făcut să fie considerat „Şoferul de taxi“ al secolului XXI, este filmul scoţienei Lynne Ramsay, „N-ai fost niciodată aici“, pentru care Joaquin Phoenix a primit premiul de interpretare la Cannes.

 • luna trecuta
 • luna trecuta

  Pentru ce trăim? VIDEO

  Orice distribuire pe ecrane a unui film al regizorului rus Andrei Zviaghinţev este un eveniment, şi cu atât mai mult a celui mai nou, „Nelyubov“ / „Fără iubire“, o radiografie crudă şi necruţătoare a superficialităţii vieţii contemporane, care a impresionat deja juriile de la Cannes şi Oscar.

 • acum 2 luni
 • acum 2 luni

  Cum se naşte fascismul VIDEO

  Prin filmul său „Atelierul“, reputatul regizor francez Laurent Cantet avertizează asupra faptului că problemele prea multă vreme nerezolvate şi ignorate de politicieni ale societăţii occidentale pot fi baza unor soluţii radicale ad-hoc, ale unor persoane altfel de bună-credinţă.

Vezi mai multe