Ciolacu, după înlăturarea lui Cîrstoiu: Îmi pare rău că a devenit un mic Bin Laden în două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a susținut înaintea ședinței de Guvern, marți, că îi pare rău pentru medicul Cătălin Cîrtstoiu, retras din poziția de candidat al alianței PSD-PNL Primăria Capitalei. 

Alianța PSDF-PNL a decis să meargă separat la Primăria Capitalei FOTO Inquam
Alianța PSDF-PNL a decis să meargă separat la Primăria Capitalei FOTO Inquam

Îmi pare rău ca a devenit un mic Bin Laden în două saptămâni. Totuși nu a omorât pe nimeni, dar în politică nu lucrezi cu adevaruri, ci cu percepții”, a spus premierul Marcel Ciolacu într-o discuție cu jurnaliștea înaintea ședinței de guvern de marți. 

Coaliţia PSD - PNL a decis după 14 ore de discuții să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian Burduja (PNL), pentru a maximiza electoratele celor două partide. 

Retragerea medicului a venit în urma informaţiilor apărute în presă cu privire la starea de incompatibilitate în care s-ar afla Cătălin Cîrstoiu, care din postura de manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a acordat consultaţii la o clinică privată.

În cadrul reuniunii, lui Cîrstoiu i s-ar fi cerut să se retragă din cursa electorală, însă acesta a spus că decizia aparţine coaliţiei.

În prima declarație publică după ce Coaliția l-a tras pe linie moartă, Cătălin Cîrstoiu susține că retragerea din postura de candidat comun nu a fost voluntară, menționând că decidenții politici trebuie să își asume deciziile.

De asemenea, în ședința de luni a coaliţiei de guvernare s-a stabilit că în campania electorală cei doi candidaţi - Gabriela Firea şi Sebastian Burduja - nu se vor ataca reciproc. 

PSD urmează să valideze candidatura Gabrielei Firea. Totodată, premierul și Firea vor avea o discuție pentru a pune la punct strategia de campanie.

Preşedintele PSD Bucureşti, senatoarea Gabriela Firea, a mulțumit, marți, pentru încrederea acordată prin propunerea sa drept candidat al social-democraților pentru Primăria Capitalei, după renunțarea la candidatul comun cu PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu.

Mulțumesc pentru încredere! Împreună vom lupta pentru dreptul bucureştenilor la o viață mai bună, într-un oraş civilizat. Voi redeschide toate şantierele blocate şi voi reda curățenia şi frumusețea Capitalei. Vom avea, din nou, cele mai mari investiții în şcoli, transport, protecția mediului, infrastructură, termoficare, spitale, instituții de cultură”, a scris senatoarea Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite