Zgura cu probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii Federaţiei Române de Tenis au încropit, pentru meciul care ne poate readuce în Grupa Mondială, o suprafaţă de joc pentru care am putea fi descalificaţi. La Centrul Naţional de Tenis, unde se va juca partida cu Ecuadorul, organizatorii au montat în doar câteva zile un podium peste care au pus o carpetă iar, la final, au turnat zgură.

Echipa de Cupa Davis a României va încerca, în acest weekend, să revină în Grupa Mondială a tenisului în partida cu Ecuadorul. Victor Hănescu (nr. 54 ATP) şi colegii lui erau concentraţi până în urmă cu două zile să nu facă vreo greşeală contra lui Nicolas Lapentti (nr. 141 ATP) şi a celorlalţi ecuadorieni. Numai că, tenismenii noştri au realizat că vor mai avea parte de un adversar puternic în acest meci, suprafaţa de joc.

Pentru că arena din Cotroceni este ocupată de calificările de la BCR Open România, oficialii FR de Tenis au ales un alt loc în care să jucăm acest meci din Cupa Davis. Este vorba despre Centrul Naţional de Tenis, situat lângă Complexul „Lia Manoliu". În doar o săptămână, din cele zece terenuri mici a fost amenajat unul mare, la standardele cerute de forul internaţional, s-au ridicat tribune (3.200 de locuri) şi s-a construit şi suprafaţa de joc, una deloc pe placul sportivilor români.

Mai întâi s-a instalat un podium de lemn, s-a lipit peste o carpetă iar, la final, s-a turnat zgură. Pe lângă faptul că a rezultat o suprafaţă lentă, la primele antrenamente mingea se oprea în praf, iar podiumul trepida la mişcările tenismenilor. În cazul în care aceste probleme nu se vor remedia, România riscă să piardă la „masa verde".

Ruxandra Dragomir: „Aproape de perfecţiune"

Tenismenii noştri n-au mai jucat niciodată pe o astfel de suprafaţă. „Cred că cei de la federaţie, prin montarea acestui teren, şi-au asumat un risc destul de mare la un meci foarte important pentru România. N-am ce face. Sunt jucător profesionist şi trebuie să mă adaptez", ne-a spus, iritat, Victor Hănescu. În schimb, Ruxandra Dragomir, preşedintele FRT, a motivat: „Am făcut tot posibilul să organizăm totul cât mai aproape de perfecţiune. Consider că echipa României are prima şansă. Sunt convinsă că dacă Victor se simte foarte bine, în mod normal ar trebui să ne aducă două puncte".

"N-am mai jucat niciodată pe aşa ceva. Nu pot să spun că această suprafaţă are legătură cu un teren clasic de zgură."
Victor Hănescu tenismen România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite