Weekend negru pentru români: Rednic, cea mai dură înfrângere în Belgia, Dorinel, „retrogradat“ în şapte minute. „Adevărul“ prezintă evoluţiile stranierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfârşitul de săptămână a început promiţător pentru români, cu Olăroiu şi Rădoi cucerind al doilea titlu consecutiv cu Al-Ain, în Emirate. Continuarea n-a fost însă la fel de fericită.

*Coşmar pentru Rednic. Partida Lokeren – Standard ar fi putut propulsa formaţia din Liege în lupta pentru titlu. După trei victorii şi un egal în play-off însă, Standard a fost zdrobită, în deplasare, scor 1-4! A fost cel mai categoric eşec suferit de Rednic de când acesta a ajuns în Belgia. „Puriul“ are şase înfrângeri în 24 de partide oficiale, iar trei dintre aceste eşecuri au venit după întâlniri cu Lokeren: de două ori în sezonul regulat şi o dată în play-off! La Standard, Ţucudean a intrat în minutul 69, iar imediat gazdele au făcut 3-1. Adrian Cristea a rămas pe banca de rezerve. 

*Dorinel, „retrogradat“ în şapte minute. Cu Bozovici, Akaki şi Opriţa, jucători transferaţi din Liga I, în primul „11“, Mordovia Saransk a început excelent derby-ul pentru evitarea retrogradării cu Volga. La pauză, a fost 1-0 pentru elevii lui Dorinel Munteanu, iar Mordovia părea cu un pas mai aproape de salvare. Totul s-a năruit însă în şapte minute. Akaki (adus de la Gaz Metan) a provocat penalty-ul din care Volga a egalat (79), apoi a greşit la golul de 1-2 (83), iar oaspeţii au mai înscris o dată (86), stabilind scorul final: 1-3! Cu cinci etape înainte de terminarea campionatului, Mordovia e pe locul 15 din 16 cu 16 puncte, la şapte „lungimi“ de poziţia a 14-a, care asigură prezenţa la barajul pentru evitarea retrogradării.

*Granada a smuls un punct fără Torje. Fără victorie în La Liga de la 9 februarie, Granada a pierdut alte două puncte, acasă, şi s-a mai apropiat de Segunda Division. Cu Torje titular, gazdele au remizat cu Valladolid, scor 1-1. Torje a fost schimbat, în minutul 64, cu Buonanotte, iar argentinianul a pasat decisiv la golul egalării înscris de El-Arabi. Granada e pe locul 17 din 20, primul salvator, cu 29 de puncte. Totuşi, Torje şi colegii săi pot cădea pe o poziţie retrogradantă, în cazul în care Zaragoza, echipa lui Săpunaru, câştigă, diseară, la Celta Vigo.

*Stancu, adio prima ligă. Orduspor a bifat a cincea înfrângere consecutivă în Turcia, 0-2, acasă, cu Kasimpaşa, şi e ca şi retrogradată. Echipa lui Bogdan Stancu ocupă penultimul loc în clasament şi e la şase puncte de salvare cu patru etape înainte de final. Stancu a fost integralist în ultimul meci, însă n-a putut să-şi salveze echipa. „Motanul“ a dat ultimul gol pentru Orduspor, la 25 februarie, din penalty.

*Marica, schimbat la pauză. În Germania, Schalke a cedat, în deplasare, la Frankfurt, scor 0-1, dar rămâne în cărţi pentru un loc de cupele europene. Marica fost titular, dar n-a mai revenit pe teren, după pauză. 

*Niculae – lider, Zicu – penultimul loc. În Asia, în China, Shandong Luneng merge excelent cu Marius Niculae. Echipa a învins, în ultima etapă, scor 3-1, iar fostul atacant al Vasluiului a fost  integralist. Shandong e lider după şase etape cu un punct avans faţă de locul doi. În Coreea de Sud, Zicu a înscris, din penalty, pentru Gangwon (1-1 la Gyeongnam), însă echipa sa e pe penultimul loc, după opt runde, cu 4 puncte.

Nicoliţă a luat cupa

În Franţa, Saint-Etienne a cucerit Cupa Ligii, învingând Rennes, în finală, scor 1-0. La câştigători, Nicoliţă n-a fost în lot. În Anglia, West Bromwich, fără Tamaş în lot, a remizat, acasă, cu Newcastle, scor 1-1. În Italia, Chivu a jucat din minutul 84, în Inter – Parma, scor 1-0, însă italienii au confirmat că românul va fi pus pe liber în vară. El poate ajunge, în Turcia, la Galatasaray.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite