Weekend de foc la Universitate: Regii baschetului 3x3 vin la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacol la baschet 3x3 în weekend
Spectacol la baschet 3x3 în weekend

Ediţia a 6-a a Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, cel mai important turneu de baschet 3x3 al anului, va avea loc în zilele de 12 şi 13 august, în Piaţa Universităţii.

Campioana mondială, campioana europeană şi câştigătoarea circuitului profesionist FIBA 3x3 World Tour vin la Bucureşti pentru cel mai tare turneu de baschet 3x3 al anului, Raiffeisen Bank Bucharest Challenger. Evenimentul, aflat la ediţia a 6-a, are loc în Piaţa Universităţii, în zilele de 12 şi 13 august.
Fanii baschetului 3x3 vor avea ocazia să îi vadă pe cei mai buni zece jucători din lume în clasamentul FIBA 3x3 World Rankings în frunte cu campionul mondial şi numărul 1 în ierarhie, Duşan Domovic Bulut. 16 echipe din 13 ţări se vor afla la startul competiţiei. 
Sârbii de la Novi Sad Al Wahda, campionii mondiali din Franţa, sunt favoriţi în grupa A din care face parte şi o echipă a legendelor baschetului românesc cu Virgil Stănescu, Paul Helcioiu şi Mihai Paul în prim-plan. Din grupă mai fac parte Bordeaux Ballistik, francezii din World Tour fiind în premieră la Bucureşti şi ruşii de la Piter BM-18, care au mai fost prezenţi şi anul trecut la turneul din Capitală.
Slovenii de la Ljubljana, câştigători anul trecut în circuitul profesionist FIBA 3x3 World Tour, şi finalisti la ultima ediţie a Raiffeisen Bank Bucharest Challenger se vor duela în grupa B cu românii de la Bucharest Old School, care au reprezentant România în competiţiile internaţionale în acest sezon. Va fi o grupa sută la sută balcanică, completată de grecii de la Athens Don Poly şi bulgarii de la Sofia Fit Spo.
După ce anul trecut se oprea în sferturile de finală la Bucureşti, Zemun din Serbia a ajuns în top 3 anul acesta în ierarhia mondială şi se află printre favorite în acest an. Va fi astfel o misiune dificilă pentru Rahova’s Finest în grupa C, din care mai fac parte Tbilisi Old School din Georgia şi americanii de la Clearwater ATG.
Cei mai tineri reprezentanţi ai României, Bucharest Littles, au nimerit într-o grupă D de foc, din care fac parte campionii europeni, letonii de la Riga Ghetto Basket, vicecampionii mondiali, olandezii de la Amsterdam şi canadienii de la Winnipeg.
Cea mai în vogă jucărie din România, kendama, va fi şi ea reprezentată în Piaţa Universităţii, cu sprijinul lui CRBL. Acesta împreună cu discipolii săi vor energiza evenimentul duminică seara cu o demonstraţie de kendama iar spectatorii vor avea şansa să câştige astfel de jucării personalizate în cadrul unor concursuri.
Majoretele de la Dracula’s Girls vor anima momentele de pauză dintre meciuri, iar baschetbaliştii în scaun ruland de la Fundaţia Motivation vor juca un meci demonstrativ în cursul serii de sâmbătă.

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger este un eveniment marca Sport Arena Streetball organizat cu sprijinul Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti şi susţinut de Raiffeisen Bank, Nike, Fitbit, Philips One Blade, Gatorade, Ursus Cooler, Red Bull, Bicicletele Pegas, Ideal Board Games şi Steaua CSM Eximbank. Powered by Kiss FM. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite