Ungaria - România 0-0. Ce şanse are România la calificare: nu mai avem cum să pierdem barajul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce şanse are România la calificare. Ungaria - România 0-0, Grecia - Finlanda 0-1 şi Feroe - Irlanda 1-3 sunt rezultatele înregistrate aseară în Grupa F de calificare la EURO.

În urma acestor rezultate, clasmentul grupei se prezintă astfel:

1. Irlanda de Nord 16 puncte

2. România 15 puncte

3. Ungaria 12 puncte

4. Finlanda 7 puncte

5. Feroe 6 puncte

6. Grecia 2 puncte

Ce şanse are România la calificare. Partidele care urmează a fi disputate

Mai sunt de disputat partidele: România - Grecia, Irlanda de Nord - Ungaria, Finlanda  -Feroe (luni), Ungaria - Feroe, Irlanda de Nord - Grecia, România - Finlanda (8 octombrie), Feroe - România, Finlanda - Irlanda de Nord, Grecia - Ungaria (11 octombrie). 

Prima concluzie: României îi este aproape imposibil să cadă mai jos de locul 3, deci şi-a asigurat prezenţa la baraj. România, Irlanda de Nord şi Ungaria vor lupta în ultimele 3 meciuri pentru a evita locul 3 şi a merge direct la EURO. Finlanda mai poate spera la locul 3, dar are nevoie de un parcurs fără greşeală şi de paşi strâmbi ai Ungariei. Doar într-un scenariu fantezist Finlanda poate întrece şi România. 

2. Pentru a fi sigură sută la sută de ocuparea unuia din primele două locuri, România trebuie să obţină minim 7 puncte din cele 3 meciuri rămase de disputat: cu Grecia, Finlanda (acasă), Feroe (deplasare).

3. Ne putem califica şi cu mai puţine puncte, ţinând cont că Irlanda de Nord şi Ungaria joacă între ele luni. O victorie cu Grecia şi un succes al Irlandei de Nord, de exemplu, ne-ar distanţa la 6 puncte de maghiari, cu două meciuri rămase de disputat, ceea ce ar însemna că ne-ar mai trebui apoi doar un punct (Ungaria, cu 1-1 de la Bucureşti, e avantajată la egalitate de puncte). 

4. E posibil ca şi locul 3 din grupa noastră să ducă direct la EURO. Pentru asta, e nevoie ca echipa clasată pe poziţia a treia să aibă 19-20 de puncte. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite