Tecău vrea „dubla” la Australian Open. Primii români intră în concurs din această noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tecau

Cel mai bine cotat jucător român va încerca să-şi păstreze trofeul la dublu mixt, dar şi să câştige primul său turneu de Grand Slam la dublu, cu noul partener, Max Mîrnî. "Adevărul" vă prezintă programul complet al meciurilor jucătorilor români din primul tur. Primii care intră în arenă sunt Victor Hănescu şi Sorana Cîrstea, de la ora 02.00, ora României.

Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, e şi prima şansă a lui Horia Tecău de a-şi trece, în sfârşit, în palmares, cel dintâi succes într-o asemenea competiţie în proba de dublu. Tenismanul român care va împlini 28 de ani pe 19 ianuarie, chiar în timpul competiţiei de la Melbourne, a renunţat din acest sezon la fostul său partener, suedezul Robert Lindstedt, alături de care a pierdut trei finale de Grand Slam, toate la Wimbledon.

Noul coleg al lui Tecău, belarusul Max Mîrnîi, în vârstă de 35 de ani, este unul dintre cei mai buni jucători de dublu din lume, având la activ şase succese în turnele de Grand Slam, dar şi lui îi lipseşte din CV trofeul la Australian Open. Cei doi au jucat deja un turneu împreună, la Brisbane, în care au pierdut în finală în faţa fraţilor Bryan (SUA). La Melbourne, cei doi vor fi capi de serie numărul 4, şi vor juca în primul tur împotriva perechii Huey (Philipine)/ Inglot (Marea Britanie). Dacă nu vor fi suprize, Tecău şi Mîrnîi se vor ciocni din nou de fraţii Bryan în semifinale.

În afara probei de dublu, Tecău va mai concura şi la dublu mixt, acolo unde are de apărat titlul cucerit anul trecut alături de Bethanie Sands. Cel mai probabil, Horia va face pereche acum tot jucătoarea americană, tabloul urmând a fi decis zilele următoare.

“Armata română” are şase jucătoare

România va trimite pe tabloul principal de simplu feminin nu mai puţin de şase jucătoare, ceea ce o clasează pe locul şapte în lume în ierarhia ţărilor cu cele mai numeroase reprezentante. Dacă Edina Gallowits şi Monica Niculescu vor avea misiuni imposibile în primul tur, urmând a le întâlni pe primele două favorite ale turneului, Serena Williams şi Victoria Azarenka, singura care a fost cap de serie e Sorana Cîrstea, cea mai bine clasată jucătoare română (locul 27).

Niciuna dintre cele şase reprezentate ale României nu a reuşit, însă, să depăşească turul 3 la Australian Open. La masculin, contăm pe Victor Hănescu şi Adrian Ungur, primul ajuns la a zecea participare la Melbourne, al doilea fiind debutant pe tabloul principal.

Djokovici, spre o triplă istorică

Liderul actual al clasamentului ATP, sârbul Novak Djokovici a câştigat ultimele două turnee de la Australian Open. Dacă va reuşit să cucerească şi anul acesta trofeul, Nole va deveni primul jucător din lume cu trei victorii consecutive la Melbourne. În lipsa lui Nadal, adversarii săi cei mai puternici vor fi Roger Federer şi Andy Murray, dar sârbul e considerat favorit chiar de rivali: „Novak e cel mai bun jucător pe hard din ultimii ani”, a spus Federer.

Serena, în căutarea Marelui Şlem

Tabloul feminin propune şi el o mare favorită, americanca Serena Williams. Câştigătoarea ultimelor două Grand Slam-uri de anul trecut, Wimbledon şi US Open, Serena şi-a declarat ţinta pentru acest sezon: realizarea Marelui Şlem, adică deţinerea trofeelor în acelaşi timp ale tuturor celor patru turnee de Grand Slam. Ultima jucătoare care a realizat această performanţă a fost tot ea, în 2005.

Lidera clasamentului mondial, Victoria Azarenka din Belarus, a fost învinsă de cinci ori în sezonul trecut de cea mai mică dintre surorile Williams, dezvoltând un complex în faţa Serenei. La ultimul turneu de dinaintea Australian Open, Azarenka s-a retras înainte de meciul cu jucătoarea americană, motivând o accidentare la degetul mare de la picior. „Serena e principala adversară la câştigarea trofeului”, a declarat belarusa, campioana de anul trecut.

Partidele jucătorilor români la Australian Open

Turul 1, feminin
Monica Niculescu (locul 54) – Victoria Azarenka (Belarus, locul 1)
Victoria Azarenka, liderul clasamentului mondial şi principala favorită a competiţiei, a câştigat toate cele 4 meciuri directe. Învingătoarea va juca împotriva câştigătoarei meciului Daniilidou – Pliskova.
Edina Gallovits Hall (locul 108) – Serena Williams (SUA, locul 3)
Edina va avea ca adversar cea mai în formă jucătoare a momentului, americanca Serena Williams. În turul doi, învingătoarea acestui meci va juca împotriva cîştigătoarei partidei Rybarykova – Muguruza.
Simona Halep (locul 45) – Sloane Stephens (SUA, locul 29)
Simona va debuta împotriva revelaţiei tenisului american, Sloane Stephens, pe care a învins-o în singura întâlnire directă. Cine învinge va juca în turul 2 cu învingătoarea dintre Mladenovic şi Babos.
Sorana Cîrstea (locul 27) – Coco Vandeweghe (SUA, locul 100)
Singurul meci direct dintre Sorana Cîrstea şi Coco Vandeweghe s-a disputat în 2011, la Carlsbad, şi a fost câştigat de americancă. În turul doi, învingătoarea acestui meci va juca împotriva câştigătoarei partidei Pliskova – Jones.
Alexandra Cadanţu (locul 89) – Heather Watson (Marea Britanie, locul 47)
Alexandra a învins-o pe Heather Watson în singura întâlnire directă, anul trecut la Cagnes Sur Mer. În turul doi, învingătoarea va juca împotriva câştigătoarei partidei Barthel – Czervak.
Irina Begu (locul 53) - Arantxa Rus (Olanda, locul 70)
Irina şi olandeza Arantxa Rus se vor întâlni în premieră cu ocazia primului tur de la Australian Open. În turul secund, câştigătoarea va juca, mai mult ca sigur, împotriva favoritei 4, poloneza Agnieszka Radwanska.

Turul 1, masculin
Adrian Ungur (locul 98) – Evgheni Donskoy (Rusia, locul 83)
Adrian Ungur va juca pentru prima dată în carieră contra rusului Evgheni Donskoy. Cine bate joacă în turul doi cu învingătorul meciului Mihail Youznhi (23 ATP) – Matthew Edben.
Victor Hănescu (locul 61) – Kei Nishikori (Japonia, locul 18)
Cel mai bine clasat tenisman român va debuta contra japonezului Kei Nishikori, iar învingătorul va juca în turul 2 cu câştigătorul partidei dintre argentinianul Berlocq şi un jucător venit din calificări.

Românii de luni
V. Hănescu – primul meci pe terenul 6
Adrian Ungur – al doilea meci pe terenul 10
Sorana Cîrstea – primul meci pe terenul 8
Irina Begu – al doilea meci pe terenul 11
Alexandra Cadanţu – al treilea meci pe terenul 13
* partidele încep la ora 02.00 (ora României)

CIFRA
1,9
Milioane de euro va primi câştigătorul de la Australian Open, atât la masculin, cât şi la feminin

Eu şi cu Max suntem una dintre echipele care pot câştiga la Melbourne, dar vom lua fiecare meci la rând şi vom
Horia Tecău
Jucător de tenis român

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite