Tăvălugul Halep! Simona trece entuziasmant de Siniakova, scor 6-4, 6-0, şi România egalează Cehia în Fed Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona halep fedcup 2019. foto afp

Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-0, pe Katerina Siniakova, locul 44 WTA, în a doua partidă a întâlnirii dintre Cehia şi România, din sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei.

Favoritele şi-au respectat statului în prima zi a întâlnirii de la Ostrava, Cehia - România. După ce Karolina Pliskova, locul 5 WTA, a învins-o, scor 6-1, 6-4, pe Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, în cel de al doilea meci al zilei a venit rândul Simonei Halep să respecte calculele hârtiei.

Halep a început cu break primul set şi a avut o evoluţie constant bună până la scorul de 5-2 şi 40-0. Impecabilă până atunci la serviciu, Halep a ratat toate mingile de set de la 40-0, două dintre ele prin duble greşeli, apoi încă o minge de set şi a cedat game-ul la prima minge de break din partidă a adversarei. Sportiva cehă s-a apropiat la un ghem, 4-5 şi a avut chiar 30-15 pe serviciului Simonei, dar Halep a luat setul până la urmă, scor 6-4, după 47 de minute de joc.

Setul doi a fost o demonstraţie de forţă a fostului număr 1 WTA  Chiar dacă Siniakova nu a lăsat niciodată impresia că ar renunţa la lupta, diferenţa de valoare dintre cele două jucătoare a fost imensă. Sportiva din Constanţa a închis conturile în doar 23 de minute şi a adus primul punct  pentru România.

Duminică, de la ora 14.00, vor avea loc meciurile:

Karolina Pliskova - Simona Halep;

Katerina Siniakova - Mihaela Buzărnescu.

Partida de dublu va avea loc duminică, după încheierea meciurilor de simplu. Astfel se vor întâlni Katerina Siniakova / Barbora Krejcikova - Irina Begu / Monica Niculescu.

Citeşte şi

România a pierdut primul meci din Fed Cup. Buzărnescu, învinsă fără drept de apel de Pliskova

VIDEO Cum a fost surprins Emil Boc la Ostrava. Primarul Clujului a mers să susţină echipa României la meciul de tenis disputat cu Cehia

Halep, după victoria cu Siniakova din Fed Cup: „Am jucat ceea ce a trebuit“ Ce spune depre fanii români din tribune

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite