Takuma Sato a câştigat Indy500, Fernando Alonso a abandonat aproape de finalul cursei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Japonezul Takuma Sato de la echipa Andretti Autosport a câştigat în premieră, duminică, ediţia cu numărul 101 a cursei de 500 de mile (aproximativ 800 de kilometri) de la Indianapolis.

În vârstă de 40 de ani, Sato, fost pilot de Formula 1 în perioada 2002-2008, la echipe ca Jordan, BAR, Super Aguri, a obţinut al doilea său succes în IndyCar, serie în care concurează din anul 2010. Duminică, într-o cursă care a durat peste trei ore şi jumătate, neutralizată de mai multe ori din cauza incidentelor de pe circuitul oval de 2,5 mile de la Indianapolis (au terminat 16 din cei 33 de piloţi care au luat startul), Sato s-a impus spre final, în turul 196/200, când l-a depăşit pe brazilianul Helio Castroneves de la Team Penske (motor Chevrolet).

La această întrecere a participat pentru prima dată Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1. Spaniolul, acum pilot la McLaren-Honda, a renunţat la Marele Premiu al Principatului Monaco din Marele Circ, desfăşurat tot duminică, pentru a lua startul în celebra Indy500. Alonso, care s-a aflat la conducere în mai multe rânduri, a fost nevoit să abandoneze în turul 179, când se lupta pentru locul 7, din cauza unor probleme mecanice la monopostul său. Alonso a concurat în SUA tot pentru echipa Andretti Autosport. Aceasta şi McLaren au un numitor comun, furnizorul de motoare Honda.

La Monaco, Alonso a fost înlocuit în echipa de la Woking de Jenson Button, care a abandonat la rândul său, în turul 60/78. Pilotul spaniol va reveni în F1, la volanul monopostului McLaren-Honda, la Marele Premiu al Canadei, din 11 iunie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite