Surpriză mare pregătită de Anghel Iordănescu. Unul dintre cei mai buni străini din Liga I va fi cetăţean român începând de săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de fotbal a României ar putea beneficia, la Euro 2016, de primul jucător naturalizat din istoria primei reprezentative. Acesta va fi cetăţean român începând de miercuri.

Fotbalistul brazilian legitimat la Astra Giurgiu, William De Amorim, ar putea deveni cetăţean român prin Hotărâre de Guvern în şedinţa de miercuri a Executivului, fiind întocmită deja Nota de fundamentare a acesteia. "Deocamdată este formulată nota de fundamentare. Este posbil ca De Amorim să devină cetăţean român săptămâna viitoare, în şedinţa de miercuri a Guvernului", a declarat pentru News.ro ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, despre jucătorul care poate deveni primul "tricolor" naturalizat.

"La data de 12.01.2016 domnul De Amorim William Douglas a depus cerere în vederea dobândirii cetăţeniei române, în temeiul art. 82 din Legea 21/1991 – Legea cetăţeniei române, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. În temeiul prevederilor art. 131 alin. 1 coroborat cu art 82 din Legea 21/1991, aşa cum a fost modificată şi completată prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 37/2015, Ministerul Tineretului şi Sportului este singura autoritate abilitată să iniţieze hotărâri de Guvern privind «acordarea cetăţeniei române persoanei fără cetăţenie sau cetăţeanului străin care poate contribui în mod semnificativ la promovarea imaginii României prin performanţe deosebite în domeniul sportului». Având în vedere faptul că domnul De Amorim William Douglas este un sportiv de înaltă performanţă, iar pentru întărirea lotului fotbal şi obţinerea unor rezultate sportive remarcabile pe plan naţional, se doreşte a fi inclus în echipa naţională de fotbal, în vederea participării la competiţiile sportive internaţionale, motiv pentru care la data de 02.02.2016, Ministerul Tineretului şi Sportului depune solicitare către Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie în vederea susţinerii obţinerii cetăţeniei române pentru aceast sportiv. La data de 07.04.2016, Comisia pentru Cetăţenie din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, constituită în temeiul art. 14 alin 5 din Legea 21/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, la cererea formulată de domnul De Amorim William Douglas şi Ministerul Tineretului şi Sportului, în temeiul art. 82 din Legea 21/1991 emite raportul favorabil în care se constată îndeplinirea tuturor condiţiilor prevăzute de lege pentru acordarea cetăţeniei şi-l înaintează către Ministerul Tineretului şi Sportului pentru finalizarea procedurilor legale în acest sens. (...) Faţă de cele prezentate, supunem aprobării Guvernului, proiectul de Hotărâre privind acordarea cetăţeniei române domnul De Amorim William Douglas”, se arată în Nota de fundamentare, semnată de ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă.

Astfel, Anghel Iordănescu ar putea să-l convoace de urgenţă pe brazilian în lotul pentru Euro 2016. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite