Start bun pentru Simona Halep la Turneul Campioanelor: lăudată de WTA şi de organizatorii competiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (4 WTA) a debutat cu o victorie la Turneul Campioanelor, după ce a învins-o, luni, pe canadianca Eugenie Bouchard (5 WTA). Site-ul WTA a găzduit cuvinte de laudă la adresa româncei, care mai împarte grupa roşie cu americanca Serena Williams (1 WTA) şi sârboaica Ana Ivanovici (7 WTA).

A patra cea mai bună jucătoare din lume s-a impus în cea dintâi partidă a competiţiei în 69 de minute, cu scorul 6-2, 6-3. WTA a comentat victoria, după cum urmează: 

„Simona Halep şi-a făcut jocul ei împotriva colegei sale de stea în ascensiune şi debutantă la Turneul Campioanelor, Eugenie Bouchard. Simona a fost pur şi simplu prea puternică, adjudecându-şi, cu 6-2, 6-3, partida cu Bouchard. Halep a fost la controlul meciului încă de la început, conducând cu 4-0. (...) Bouchard a ieşit din scenă în linişte, după ce a comis o dublă greşeală pe mingea de meci a adversarei", a precizat site-ul WTA, care a remarcat o evoluţie „incredibil de consistentă“.

Site-ul oficial al competiţiei de la Singapore a notat, de asemenea, despre meci: „Halep a dat tonul în primul ghem, obţinând break-ul când Bouchard a trimis cu reverul o minge în aut. Într-o clipire, românca şi-a extins avantajul la 4-0“.
Nu de acelaşi tratament a avut parte Bouchard, criticată după înfrângerea de la Turneul Campioanelor. Potrivit fostei jucătoare Samantha Smith, canadianca nu este încă pregătită pentru o competiţie de asemenea anvergură; „Să nu uităm că Bouchard era în afara topului 30 la începutul anului. A fost un pic prea mult pentru ea să participe la Turneul Campioanelor“.

Următorul „hop“, Serena Williams

Pe lângă partida câştigată de româncă, luni s-a mai disputat întâlnirea dintre Serena Williams şi Ana Ivanovici, cea dintâi impunându-se cu 6-4, 6-4. Astfel, Simona Halep şi liderul american se află pe picior de egalitate, urmând a se întâlni miercuri, în vreme ce Ivanovici se va duela cu Bouchard. Adversara româncei din următorul meci a prefaţat confruntarea: „Este o jucătoare bumă, a avut un an extraordinar. Grupa este incredibil de grea şi trebuie să fiu capabilă să câştig încă un meci“.
Marţi sunt programate primele partide din grupa albă, Maria Şarapova (2 WTA) - Caroline Wozniacki (9 WTA) şi Petra Kvitová (3 WTA) - Agnieszka Radwańska (6 WTA).

În semifinale se vor califica ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă, turneul reunind cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu din anul în curs, premiile având o valoare totală de 6,5 milioane de dolari. De menţionat că Halep este a treia româncă participantă la această competiţie, ajunsă la ediţia cu numărul 44, după Virginia Ruzici şi Irina Spîrlea.

FOTO Turneul Campioanelor: Simona Halep - Eugenie Bouchard 6-2, 6-3! Urmează meciul cu Serena Williams

Simona Halep e pregătită pentru Serena Williams: "Nu am nimic de pierdut!"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite