Simona Halep s-a ales cu un cec generos. Cât va încasa pentru meciurile câştigate în Thailanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suwat Liptapanlop a fost generos cu jucătoarele prezente la Hua Hin.
Suwat Liptapanlop a fost generos cu jucătoarele prezente la Hua Hin.

Cu victorii la Johanna Konta şi Karolina Pliskova, Simona Halep a câştigat turneul demonstrativ din Thailanda, şi-a mai adăugat în cont câteva sute de mii de dolari şi a petrecut Crăciunul pe plaja din Hua Hin.

Participarea la turneul demonstrativ de la Hua Hin s-a dovedit de bun augur pentru Simona Halep, care a obţinut două victorii scurte, a avut timp şi de relaxare, iar sponsorul turneului i-a oferit un „cadou“ generos.
Simona Halep a deschis noul sezon cu turneul amical de la Hua Hin, unde şi-a măsurat forţele cu britanica Johanna Konta, locul 9 WTA, şi cu sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 4 WTA. Faţă de oponentele ei care au părut a se afla încă în vacanţă, Simona Halep a avut două viteze suplimentare şi a încheiat ambele partide în minim de seturi şi cu puţin efort. De altfel, toate cele patru meciuri au fost „scurte şi la obiect“, semn că jucătoarele au venit în Thailanda mai mult în plimbare şi fără dorinţa de a se extenua peste măsură.
Suwat Liptapanlop (62 de ani), fost vicepremier şi ministru al sportului, este cel care a sponsorizat turneul demonstrativ, declarând la final că cele patru jucătoare au împărţit două milioane de dolari, fiecăreia revenindu-i o sumă fixă şi o sumă pentru victorie. Prin câştigarea turneului, e clar că Simona Halep a obţinut 6-700.000 de dolari ceea ce nu e rău deloc pentru două meciuri amicale şi câteva acţiuni de promovare la care jucătoarele au fost „plimbate“ înainte şi după competiţie.  Simona a fost însoţită în Thailanda de mama ei, de echipa tehnică, antrenorul Daren Cahill şi-a adus cei doi copii şi cu toţii au petrecut un Crăciun în pantaloni scurţi, pe plaja din Hua Hin.

Cahill: „Joacă bine şi e pregătită din start“
La finalul turneului, Darren Cahill a acordat un scurt interviu pentru The Nation Bangkok, declarând că eleva sa are tot ce îi trebuie pentru a se impune în noul sezon şi pe marile arene de Grand Slam. "Nu poţi fi numărul 1 în lume şi să ajungi în finale de Grand Slam fără a avea capacitatea de a câştiga un Grand Slam. Este o chestiune de a continua să munceşti din greu şi de a face ceea ce trebuie zi de zi pentru a te pune într-o bună poziţie. Dacă în trecut a avut unele accidentări şi probleme de sănătate, acum este sută la sută pregătită şi sănătoasă. Să-i ţinem pumnii să rămână aşa! Joacă bine şi este pregătită de start. Trebuie să fie curajoasă în momentele importante şi să joace meciul fără să regrete ceea ce face. Sunt foarte încrezător şi am o mare convingere că este capabilă de asta. Acum depinde de ea să gândească în acelaşi fel. Joacă bine pe iarbă şi este o bună jucătoare pe terenuri rapide. Într-o competiţie de două săptămâni, este capabilă să câştige oricare Grand Slam", a declarat australianul.
„Cineva mi-a spus că dacă voi câştiga acest turneu, de la Hua Hin, voi câştiga şi la Australian Open“, a afirmat Simona. Până la marea întrecere de la Melbourne (15-29 ianuarie), Halep va merge în China, pentru turneul de la Shenzen (1-7 ianuarie), la care s-au mai înscris Jelena Ostapenko şi Maria Şarapova, dar şi alte trei românce: Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu şi Irina Begu.


International Thailand Championship
Simona Halep - Johanna Konta 6-3, 6-3
Karolina Pliskova – Jelena Ostapenko 6-1, 6-4
Finala
Simona Halep – Karolina Pliskova 6-2, 6-3
Finala „mică“
Johanna Konta – Jelena Ostapenko 6-3, 6-3
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite