Simona Halep poate face azi primul pas spre locul 2 WTA. Situaţia s-a simplificat şi mai mult în favoarea ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Pentru Simona Halep participarea la turneul WTA de la Stuttgart e importantă nu doar pentru că e prima competiţie pe zgură din acest sezon, dar şi pentru că poate reveni pe locul 2 în lume.

Acest lucru este important deoarece pe baza poziţiei din ierarhia mondială se stabilesc capii de serie, iar la nivelul înalt la care joacă Simona diferenţa dintre locul 2 şi locul 3 în lume e aceeaşi cu a juca în semifinale cu Serena sau în finală. Asta în persepctiva turneelor de la Madrid, Roma şi Roland Garros, superioare ca nivel faţă de cel de la Stuttgart.
În acest moment calculele sunt simple.  Dacă Maria Şarapova nu ajunge în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart, unde are un record imaculat, de 13 victorii din tot atâtea meciuri, succese care i-au adus trei titluri, atunci Simona va fi de luni pe locul 2, indiferent de ce face la turneul german. Dacă Halep ajunge în sferturile de finală, adică dacă va câştiga meciul din turul doi contra Garbinei Muguruza, atunci ea va fi pe locul 2 de luni, doar în cazul în care Şarapova nu va ajunge în finală.
O calificare în semifinale a Simonei Halep o duce pe româncă pe locul 2 aproape sigur. Singura posibilitate în care ea nu va redeveni a doua jucătoare din lume e ca Şarapova să cucerească titlul, lucru destul de greu de crezut, pentru că Maria pare destul de ieşită din formă.
Pănă să ajungă însă în fazele superioare ale competiţiei, Simona va trebui să treacă azi de spanioloaica Gabrine Muguruza, meci transmis de Digisport,un adversar de coşmar pentru ea. Ele s-au mai întâlnit de două ori până acum, ambele întâlniri fiind câştigate de iberică. Prima confruntare a fost în 2014, în 16-imi la Wuhan, când Muguruza s-a impus cu 2-6, 6-2, 6-3, iar cea de-a doua în meciul de Fed Cup dintre România şi Spania, de la Galaţi, din luna februarie. Iberica s-a impus atunci cu 6-4, 6-3. Muguruza (locul 20 WTA) este şi acum într-o formă destul de bună, ea trecând uşor de cehoaica Barbora Strycova, în două seturi, 6-1, 6-4, după doar 77 de minute.
Nici Şarapova nu va însă un meci uşor, ea urmând a juca joi cu învingătoarea meciului Yulia Beygelzimer (Ucraina) – Angelique Kerber (Germania). În mod normal ucraineanca, locul 150 WTA, n-are cum să se impună în faţa nemţoaice, care e pe locul 14 în lume, astfel că aproape sigur Şarapova va da piept cu aceasta.

731 .000 de dolari este totalul premiilor acordate la turneul de la Stuttgart

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite