Săgeata Năvodari, echipa surogat a Stelei. De ce e considerată nou promovata „satelitul” campioanei României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Săgeata Năvodari s-a înfiinţat în anul 2010 FOTO ProSport
Săgeata Năvodari s-a înfiinţat în anul 2010 FOTO ProSport

Preşedintele echipei nou promovată în Liga 1 Săgeata Năvodari este impresara Anamaria Prodan, soţia antrenorului stelist Laurenţiu Reghecampf, care îi are sub contract pe aproapte toţi jucătorii Stelei.

Dacă Steaua II nu mai există din cauză că a fost desfiinţată de Gigi Becali, există echipe în România care pot fi catalogate drept „sateliţii” campioanei României. Săgeata Năvodari, echipă înfiinţată în anul 2010, este la prima participare în Liga 1. Gruparea de la malul mării a promovat după ce s-a clasat pe locul secund în prima serie din Liga a 2-a. Imediat după promovare, Săgeata a demarat o campanie de achiziţii, iar primul transfer de marcă s-a făcut la nivel managerial. Anamaria Prodan, fost preşedinte al Universităţii Cluj, a devenit preşedintele echipei din Năvodari. De aici au început speculaţiile potrivit cărora Săgeata s-a transformat în „satelitul” Stelei datorită faptului că Prodan este soţia lui Reghecampf şi este impresara majorităţii jucătorilor de la Steaua.

Numirea ei ca preşedinte al echipei Săgeata nu este văzută cu ochi buni de suporteri, care consideră că Prodan va face jocurile Stelei în viitoarea ediţie de campionat. "Încă o steluţă? Ăştia nu se potolesc până nu le dă UEFA peste bot. Da' nu-i departe ziua aceea!", scrie un suporter pe un forum. "Hahaha. Încă un club care va fi distrus de pariuri. Această femeie este un cancer pentru fotbalul românesc", a menţionat un alt fan.

Un caz similar s-a petrecut şi în sezonul 2007/2008, când Gloria Buzău, patronată la acea vreme de Costel Bucur, a fost considerată echipa de casă a Stelei datorită relaţiei de prietenie dintre Gigi Becali şi Bucur. Între cele două formaţii se făceau schimburi de jucători, iar Gloria a fost premiată în repetate rânduri de Becali pentru a încurca adversarii Stelei în lupta pentru titlu. Paradoxal, deşi era echipă „satelit”, Buzăul le-a dat planurile peste cap roş-albaştrilor în sezonul 2007/2008, când trupa bucureşteană se lupta pentru câştigarea campionatului. Bunică a fost eroul negativ al Gloriei la acea vreme, reuşind să marcheze pentru Buzău golul prin care Steaua a făcut egal în deplasare şi a pierdut două puncte mari în lupta pentru titlu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite