Românii se luptă pentru „supravieţurie“ pe unde se duc în Europa: ce au în comun Maxim, Pantilimon şi Grigore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei dintre internaţionalii români care evoluează în Germania, Anglia şi Franţa se confruntă cu aceeaşi problemă în acest sezon.

După înfrângerea suferită la scor de tenis, acasă, cu Marseille (1-6), Toulouse a mai făcut un pas spre retrogradare. Cu Dragoş Grigore integralist, formaţia pregătită de Alain Casanova a pierdut cu 0-1 şi pe terenul celor de la Lens, penultima clasată în Ligue 1. Grigore a încasat un „galben“, iar cu nouă etape înainte de finalul campionatului, Tolouse e pe poziţia a 18-a, care duce în eşalonul secund, la trei puncte de salvare.

Maxim rămâne pe ultimul loc

Nici Alex Maxim nu se simte mai bine în Germania. A început să joace mai des, dar fără folos. Stuttgart n-a mai câştigat în campionat de nouă meciuri şi a fost spulberată şi în ultima rundă: 0-4 pe terenul lui Leverkusen. Maxim a fost integralist şi a încasat un „galben“. Stuttgart e pe ultimul loc în Bundesliga, la cinci puncte de salvare cu nouă etape înainte de finalul sezonului.

„Panti“ se apropie de liga secundă

În Anglia, Costel Pantilimon a încasat patru goluri în înfrângerea suferită de Sunderland, acasă, 0-4 cu Aston Villa. „Panti“ şi colegii săi au ajuns la şase meciuri la rând în Premier League fără victorie. 

Această serie coroborată cu victoria lui Burnley, 1-0 cu Manchester City, înseamnă că Sunderland e acum la un punct de poziţia a 18-a, prima care duce în liga secundă. Într-un alt meci din Premier League, Chelsea – Southampton, Florin Gardoş a rămas pe banca de rezerve la oaspeţi.

Raţ şi Goian, duel fără goluri

În campionatului Greciei, PAOK Salonic şi Asteras Tripolis s-au anulat reciproc în confruntarea echipelor aflate pe locurile patru şi cinci. Raţ (PAOK) şi Dorin Goian (Asteras) au fost integralişti, iar „Goe“ s-a ales cu un „galben“ în prima repriză.  

„Fălcosul“ e favorit la titlu

După ce a retrogradat cu Al-Ittifaq (Arabia Saudită) la finalul sezonului trecut, Ioan Andone e aproape de cel de al patrulea titlu din cariera sa de antrenor. În a doua etapă din play-off-ul campionatului cipriot, Apollon a învins AEK Larnca, scor 1-0, profitând de remiza celor de la APOEL, 1-1, pe terenul Omoniei Nicosia. Astfel, echipa lui Andone a trecut pe primul loc, la un punct de APOEL cu opt runde înainte de terminarea sezonului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite