România se uită cu jind spre Ungaria: Maghiarii sunt la un pas de a lua Bucureştiului singurul turneu mare de fete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep a câştigat finala turneului de la Bucureşti în 2016, după 6-0, 6-0 cu Sevastova
Halep a câştigat finala turneului de la Bucureşti în 2016, după 6-0, 6-0 cu Sevastova

Iubitorii tenisului din ţară riscă să piardă BRD Bucharest Open, competiţia care în 2016 a fost câştigată chiar de Simona Halep.

Tenisul devine un sport tot mai urmărit în România, însă România pierde, treptat, turneele mari pe care le-a organizat în ultimii ani. 

Mai întâi, s-a dus „Năstase-Ţiriac Trophy“, competiţie care a fost organizată ultima dată în Capitală, în 2016. Apoi, din cauza neînţelegerilor cu cei de la BNR privind renovarea arenelor de tenis, Ion Ţiriac a mutat această întrecere…la Budapesta!

Tot acolo riscă să ajungă acum şi BRD Bucharest Open, turneu WTA care, anul trecut, a fost câştigat de Sevastova. Informaţia a fost dezvăluită pentru ziare.com de George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT).

Ce a spus George Cosac?

*Proprietarul turneului e un maghiar. Din 2013, l-a transferat în România, deoarece nu mai avea fondurile necesare pentru a-l păstra în Ungaria. Acum suntem în discuţii cu el să-l facem şi anul acesta. Dacă vrea să ni-l dea, ni-l dă, dacă nu, n-avem ce să facem. E turneul său. Pe noi nu ne-a informat că-l mută, dar n-am semnat prelungirea.

*Daca statul maghiar se implică, n-avem ce să facem. Noi încă suntem în dialog, dar am aflat pe diferite căi că ar fi în discuţii şi cu guvernul maghiar. E de apreciat, totuşi, că autorităţile din Ungaria se implică şi investesc în tenis. Chiar în acest moment mai are loc la Budapesta înca un turneu WTA, finanţat tot de statul maghiar.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite