Răzbunarea perfectă: cine e Alvaro Morata, omul care a scos Realul din Ligă şi cum poate intra în istoria fotbalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un club plin de vedete n-a mai fost loc pentru un vârf care şi-a început cariera la seniori chiar la „galactici“. Când l-a vândut, preşedintele madrilenilor a făcut o declaraţie care acum s-a întors împotriva sa ca un bumerang.

La finalul sezonului trecut, atacantul de 22 de ani a fost aruncat de „galactici“. „Nu e suficient de bun pentru Real“, a decretat preşedintele Florentino Perez. 

„Dubla“ cu Juventus a arătat cât de mult s-a înşelat omul din fruntea Realului! Morata a plecat de la Real, în vara anului trecut, fiind transferat de campioana Italiei pentru 20 de milioane de euro. „Bătrâna Doamnă“ i-a oferit un contract de cinci ani şi a făcut o superafacere. 

Morata are şapte goluri în primul său sezon de Serie A, a ajuns internaţional spaniol, iar în semifinalele Ligii, a înscris contra fostei sale echipe şi în tur, dar şi în retur! Astfel, a devenit al treilea fotbalist din istorie care punctează împotriva Realului, în Ligă, în ambele manşe, după Trezeguet (2002-2003) şi Elber (2000-2001).  

Chiar dacă Real a renunţat uşor la el, Morata n-a celebrat după cele două reuşite ale sale din semifinale. „N-am sărbătorit şi nici n-aveam de gând să fac asta. A fost o senzaţie ciudată, am avut un sentiment dulce-amar. Mi-aş fi dorit să marchez împotriva oricărei alte echipe. Aceste două meciuri cu Real au fost foarte complicate pentru mine. Pe această cale vreau să le mulţumesc şi fanilor de la Madrid. A fost greu, la fel cum a fost şi la Torino, însă a trebuit să mă concentrez şi să mă gândesc doar la fotbal“, a explicat vârful de 22 de ani.

Are o şansă uriaşă

Alvaro Morata poate câştiga Liga în două sezoane succesive cu două cluburi diferite, după ce, în stagiunea precedentă, a luat trofeul cu Real Madrid. Doar trei fotbalişti au izbutit o asemenea performanţă până acum: Marcelo Desailly (Marseille 1993 şi AC Milan 1994), Paulo Sousa (Juventus 1996 şi Dortmund 1997), Samuel Eto’o (Barcelona 2009 şi Inter 2010).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite