Preţul umilinţei: Pentru ce sumă s-a lăsat călcat în picioare Creţu, fotbalistul dat afară de Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Creţu (stânga), în momentul semnării contractului cu FCSB
Alexandru Creţu (stânga), în momentul semnării contractului cu FCSB

La nici trei luni după ce a trecut peste impresarul său şi a semnat cu FCSB, jucătorul de 29 de ani a fost anunţat de latifundiar că nu mai are ce căuta la formaţia bucureşteană.

FCSB e un club care distruge jucătorii. Nu pe toţi, pentru că de aici au plecat şi fotbalişti pe sume mari, ultimul exemplu fiind cel al lui Dennis Man, la începutul acestui an.

Totuşi, numărul celor care au sosit la FCSB pe cai mari, pentru a pleca apoi cu coada între picioare e mult mai mare. Iar ultimul care tocmai a intrat în acest „club“ e Alexandru Creţu. Adus liber de contract, în luna mai, după ce şi-a încheiat aventura la Maribor (Slovenia). În acel moment, „închizătorul“ transformat în stoper de Gigi Becali era avertizat, în mod public, să nu semneze contractul cu FCSB. Impresarul său din acel moment, Zvonko Milojkovici, a spus că, mergând la formaţia patronată de Gigi Becali, Creţu comite o „sinucidere sportivă“.

Astăzi, la nici trei luni distanţă, declaraţiile lui Zvonko Milojkovici s-au adeverit. Pentru că latifundiarul din Pipera a anunţat că îl dă afară pe Alexandru Creţu, plătindu-i suma de 100.000 de euro drept despăgubire pentru rezilierea contractului.

Aşadar, dacă Becali se va ţine de cuvânt şi va achita suma declarată, Creţu se poate considera că s-a lăsat călcat în picioare pe bani mulţi! Pentru că, dincolo de ce urmează să primească pentru rezilierea contractului, el a încasat nişte sume importante şi în momentul sosirii sale la FCSB. Iată sumele:

*Salariu: 15.000 de euro pe lună

*Bonus la semnarea contractului: 100.000 de euro

Ce a spus Zvonko Milojkovici, înainte ca Alexandru Creţu să semneze cu FCSB?

*100.000 de euro la semnătură şi 15.000 de euro pe lună, timp de trei ani. Sărăcie de ofertă. Am avut cinci oferte mai mari. Cea de la FCSB e sărăcie de ofertă pentru un jucător de naţională. Sunt în discuţii cu echipe din Golf (n.r. - Golful Persic), dar dacă el (n.r. - Alexandru Creţu) vrea să fie sclavul lui Gigi, eu n-am nimic împotrivă. Dacă se duce la Steaua (n.r. - FCSB) nu pot să-i doresc nici măcar succes, pentru că e o sinucidere curată pentru el.

*Sunt împotriva transferului lui Creţu la Steaua (n.r. - FCSB). E sinucidere sportivă. A făcut o ofertă de sărăcie. Băiatul, dacă vrea să meargă la Steaua, n-am nimic împotrivă, dar fără mine. Eu nu vreau să particip la sinuciderea lui sportivă şi financiară. La FCSB, nu poţi să te compari niciodată cu Dinamo Zagreb sau cu Steaua Roşie Belgrad. Ca dovadă, în ultimii ani, nu prea ai mai scos capul prin Europa. Să nu mai vrobim de campionat, pe care nu l-ai mai luat de şase ani. După părerea mea, dacă Gigi Becali va continua aşa, nu va mai câştiga nici în următorii cinci ani. 

*Gigi Becali e cea mai proastă creaţie a lui Victor Piţurcă. El a distrus pe toată lumea, doar lui Piţurcă nu poate să-i zică nimic, el l-a făcut.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite