Preşedintele Barcelonei ar putea fi condamnat la opt ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele echipei de pe Camp Nou, Sandro Rosell, ar putea face închisoare din cauza organizării suspecte a unui meci desfăşurat în urmă cu cinci ani.

Partida care-i pune libertatea în pericol lui Sandro Rosell este un amical între Brazilia şi Portugalia, în urma căruia a fost demarată o anchetă. Compania Alianto Marketing, unde preşedintele clubului catalan este asociat, a organizat în anul 2008 partida amintită şi a primit 3,5 milioane de euro de la guvernul regional din Brasilia, locul desfăşurării meciului.

Atunci, Rosell a direcţionat o sumă de bani către contul său şi al lui Ricardo Teixeira, preşedintele Federaţiei Braziliene de Fotbal la acea vreme. Fapta i-a atras acuzaţii de beneficii ilegale obţinute din contractul fără licitaţie şi falsificarea unor documente pentru organizarea amicalului. 

Procesul este în desfăşurare, iar subiectul a fost comentat în presa braziliană de către avocatul lui Rosell: „Este o acuzaţie iresponsabilă şi ruşinoasă. Alianto Marketing a fost contractată pentru că avea drepturile asupra acelei partide. Nu este o chestiune de capacitate, ci de proprietate. Partida a fost un succes“. Marţi seară Barcelona o va înfrunta pe AC Milan pe Camp Nou, în optimile Champions League. Catalanii vor încerca să întoarcă rezultatul din tur, când milanezii au învins cu 2-0. Partida va fi transmisă pe DigiSport şi DolceSport, începând cu ora 21.45.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite