Petrolul şi Astra luptă pentru calificare şi pentru coeficientul UEFA al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hamza (Petrolul) şi Yahaya (Astra) vor debuta în cupele europene
Hamza (Petrolul) şi Yahaya (Astra) vor debuta în cupele europene

Petrolul şi Astra joacă azi în turul doi preliminar al Ligii Europa şi pot aduce puncte importante pentru România.

Petrolul revine în cupele europene, după o pauză de 18 ani, ultima prezenţă a ploiştenilor în aceste competiţii consemnându-se în 1995, când „lupii” au fost eliminaţi din Cupa UEFA de Rapid Viena. Disputa Petrolului împotriva feroezilor de la Vikingur este, cel puţin teoretic, extrem de dezechilibrată. Nordicii sunt pe locul 8 din 10 în campionatul intern, iar în ultimele 11 partide au obţinut o singură victorie. Şi totuşi, chiar aşa „şchiopi”, cei de la Vikingur, care sunt amatori, au eliminat echipa finlandeză Inter Turku, în turul I preliminar al Ligii Europa, învingând în deplasare cu 1-0 în deplasare, după ce remizase acasă, scor 1-1. Returul a fost însă suspectat ca fiind un premiu pentru pariori.
Trebuie să depăşim Cehia şi Israelul
„Lupii” lui Contra au fost avertizaţi de antrenorul lor să nu ia meciul la preţ de matineu şi să pună serios osul la treabă, mai ales că ploieştenii trebuie să şteargă şi imaginea proastă lăsată în Supercupă. În plus, dincolo de calificare, Petrolul, ca de altfel toate echipele româneşti, trebuie să tragă pentru coeficient. România are din nou şansa de a avea două echipe în preliminariile Ligii Campionilor, deoarece acum va ieşi din calcul sezonul 2008-2009, care a fost foarte slab pentru noi. Dacă Steaua, Petrolul, Pandurii şi Astra aduc puncte pentru ţară şi reuşesc să ridice coeficientul ţării peste cel al Cehiei şi Israelului, atunci în toamna anului viitor România va avea două echipe în preliminariile Ligii Campionilor şi trei formaţii în preliminariile Ligii Europa.
Astra are culoar bun
După ce a trecut de slovenii de la Domzale, giurgiuvenii joacă pe „Arena Naţională” împotriva ciprioţilor, de la Omonia Nicosia, locul trei în sezonul trecut. Echipa lui Isăilă are avantajul că e mult mai înaintată în pregătiri, Omonia urmând a începe sezonul intern abia pe 31 august. Ciprioţii se bazează însă pe un  lot plin de străini, în care legea o fac portughezii. Au şase lusitani, unul dintre ei fiind Joao Paolo Andrade, care acum patru ani a jucat şi la Rapid. Omonia e mai cosmopolită chiar şi decât Astra, având fotbalişti din Spania, Nigeria, Ungaria, SUA, Malta, Franţa, Insulele Capului Verde, Polonia şi Congo.  O calificare în faţa ciprioţilor va oferi Astrei un culoar bun, deoarece în turul trei preliminar va fi cap de serie şi va putea evita adversari de top, precum Sevilla, Stuttgart, St. Etienne ori Udinese. 

„Obiectivul meu este să ajungem în play-offul Ligii Europa şi să aducem un nume mare la Ploieşti”
Cosmin Contra, antrenor Petrolul


„Cu Omonia va fi mult mai greu decât a fost cu Domzale. Trebuie să creştem ritmul de joc şi să fim mai agresivi”
Daniel Isăilă, antrenor Astra
 

Petrolul Ploieşti – Vikingur, ora 20.00  Digisport 1

Astra Giurgiu– Omonia Nicosia, ora 21.30, Digisport 2 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite