Ordin de sus! Cum a renăscut naţionala Rusiei, adversara României din semifinalele Campionatului European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evgheni Trefilov
Evgheni Trefilov

România va întâlni naţionala Rusiei în semifinalele Campionatului European de handbal, care se desfăşoară în Franţa.

Rusia este una dintre cele mai bune naţionale din istoria handbalului feminin, având în palmares patru titluri mondiale (2001, 2005, 2007 şi 2009) şi unul olimpic (2016). Toate au fost obţinute sun conducerea lui Evgheni Trefilov, socotit unul dintre cei mai buni antrenori din lume. 

În ciuda performanţelor lui din deceniul trecut, în 2012 Trefilov a fost dat afară, pentru că nu a reuşit să câştige Jocurile Olimpice de la Londra, Rusia fiind eliminată în sferturi de Coreea de Sud.

În locul lui Trefilov a fost numit Vitali Krokhin, care însă a bifat o contraperformanţă notabilă. A ratat calificarea la Mondialul din 2014, primul la care Rusia nu a fost prezentă. Din acest motiv, Federaţia a apelat din nou la Trefilov, care a acceptat să se întoarcă în septembrie 2013, după un an de pauză. El a primit ordin de sus, se spune chiar de la Vladimir Putin, să facă o nouă naţională a Rusiei, care să fie alcătuită numai din jucătoare care să evolueze în campionatul intern. Handbalistele care evoluau în străinătate au fost înştiinţate de acest lucru, iar unele s-au întors în Rusia pentru a nu pierde naţionala. Cu toate valorile concentrate în ţară, Rusia a renăscut şi a câştigat Olimpiada de la Rio de Janeiro, unde a învins Noervegia în semifinale şi Franţa în finală.

La Campionatul European din Franţa, Rusia are un lot alcătuit exclusiv din jucătoare care evoluează în campionatul intern. Opt dintre ele provin de la formaţia Rostov pe Don. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite