„Nadiesc”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna noiembrie 2012  o putem numi „luna Nadiei Comăneci”. Marea noastră campioană şi-a serbat ziua de naştere, a fost invitată în Dubai, a organizat o petrecere aniversară la Las Vegas şi a acordat un interviu unui cotidian elveţian.

Nu se poate vorbi despre România fără Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Gheorghe Hagi. Limbajul universal al sportului dă valoare şi prestigiu oricărei naţiuni. Nadia este personalitatea feminină cu cea mai mare popularitate, atât în ţară, cât şi în afara ei. Este cea care a desfiinţat o utopie pentru că ea a atins ABSOLUTUL. După ce şi-a epuizat calificativele, presa canadiană a inventat cuvântul „nadiesc” după Jocurile Olimpice - Montreal 1970. În revista Time se scria:

„Nadia a înotat într-un ocean de aer, demonstrând tuturor cum arată perfecţiunea”.

Acum este invitată la toate marile întâlniri ale celor mai buni sportivi din lume. Face înconjurul lumii, îndeplinind numeroase funcţii onorifice, inclusiv pe cea de ambasador ONU.

Numele ei a fost dat unei stele din Constelaţia Hercule, cunoscută şi sub denumirea "Constelaţia Campionilor". De asemenea, se fac demersuri la Uniunea Astronautică Internaţională pentru ca un alt corp ceresc să poarte numele Nadia Comăneci.

Iniţiază numeroase acţiuni caritabile. Este fondatoarea unei clinici pentru copiii orfani în Bucureşti şi a unui dispensar medical unde pot primi îngrijiri, gratuit, oameni cu posibilităţi materiale reduse.

Întrebată fiind ce-şi mai doreşte, Nadia a răspuns simplu: „Să am timp să mă bucur de ceea ce am

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite